Tysk politi anholder libyer for angrebsplaner mod israelsk ambassade

20. OKT 2024 • 01:53UDLAND

28-årig libyer er lørdag aften blevet anholdt efter mistanke om at ville angribe Israels ambassade i Berlin.

Tysk politi har anholdt en libysk mand, der er under mistanke for at have planlagt et angreb på den israelske ambassade i landets hovedstad, Berlin.

Det oplyser den føderale anklagemyndighed lørdag.

- Der er noget, der tyder på, at han havde planlagt et angreb på den israelske ambassade i Berlin, siger en talsperson for anklagemyndigheden.

Talspersonen tilføjer, at den anholdte menes at have tilknytning til den militante bevægelse Islamisk Stat (IS).

Politibetjente stormede lørdag aften en lejlighed i byen Bernau, der ligger 10 kilometer nordøst for Berlin. Her anholdte de den 28-årige libyer, skriver det tyske medie Bild.

Det var på baggrund af et konkret tip fra en udenlandsk efterretningstjeneste, at de tyske myndigheder kom på sporet af manden, skriver Bild.

Der er natten til søndag ikke offentliggjort informationer om, hvordan den tyske anklagemyndighed mener, at den anholdte havde tænkt sig at udføre det formodede, planlagte angreb.

Israels ambassadør i Tyskland, Ron Prosor, takker i et opslag på det sociale medie X de tyske myndigheder for deres indsats for at "sikre ambassadens sikkerhed".

Siden 7. oktober sidste år, hvor Hamas angreb Israel fra Gaza, hvorefter Israel indledte sin krig i Gazastriben, har de tyske myndigheder øget deres bevågenhed over for militante islamistiske trusler. Det samme har flere andre lande.

I begyndelsen af september skød politiet en ung østrigsk mand i München, der havde forbindelser til radikal islamisme, efter at manden havde åbnet ild mod det israelske konsulat i byen.

I Danmark blev to unge svenskere i begyndelsen af oktober fængslet efter sprængning af to håndgranater nær Israels ambassade i Hellerup. De anholdte er senere blevet sigtet efter straffelovens terrorparagraf.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT