Netanyahu beskylder Hizbollah for attentatforsøg

19. OKT 2024 • 20:18UDLAND

Israels premierminister siger, at han blev forsøgt dræbt i sit hjem og kalder det en "alvorlig fejl".

Israels regering beskylder den libanesiske bevægelse Hizbollah for at stå bag affyringen af en drone mod premierminister Benjamin Netanyahus hjem.

- Irans stedfortræder Hizbollahs forsøg på at myrde mig og min hustru i dag var en alvorlig fejl, siger Netanyahu i en udtalelse delt af premierministerkontoret på det sociale medie X lørdag aften.

Tidligere lørdag lød det fra Netanyahus talsmand, at en drone var blevet affyret mod Netanyahus private hjem i byen Caesarea.

Ifølge BBC har Netanyahu to private hjem - et i Caesarea og et i Jerusalem, hvor han også har en officiel bolig, og som for tiden renoveres.

I sit opslag på X siger Netanyahu, at han og staten Israel vil fortsætte den "retfærdige krig mod vores fjender".

- Jeg siger til Iran og dets stedfortrædere i ondskabens akse: Enhver, der forsøger at gøre skade på israelske borgere, vil betale en dyr pris, siger Netanyahu.

Imens siger Israels udenrigsminister, Israel Katz, at Iran har vist sit "sande ansigt" i det, som han også omtaler som et attentatforsøg.

Ingen personer kom noget til i forbindelse med det påståede attentatforsøg. Det har Netanyahus talsperson sagt. Premierministeren var ikke i nærheden af sit hjem, da det fandt sted.

Kort inden truslerne om hævn udførte Israel lørdag en række luftangreb mod de sydlige forstæder til Libanons hovedstad, Beirut. Det sker efter tre ellers stille dage, skriver det britiske medie BBC.

Den militante og politiske Hizbollah-bevægelse i Libanon bygger sin ideologi på shiaislam og henter en stor del af sin støtte fra Iran, som også hjalp med at grundlægge bevægelsen i 1982. På det tidspunkt havde Israel invaderet det sydlige Libanon.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT