Trumps eksadvokat beordret til at punge ud for bagvaskelse

23. OKT 2024 • 01:14UDLAND

Rudy Giuliani er blevet beordret til at overdrage værdigenstande for en milliard kroner i bagvaskelsessag.

Ekspræsident Donald Trumps tidligere advokat Rudy Giuliani er blevet beordret til at overdrage værdigenstande for cirka en milliard kroner til to valgtilforordnede.

En domstol afgjorde sidste år, at Rudy Giuliani havde bagvasket de to valgtilforordnede i delstaten Georgia, Ruby Freeman og hendes datter Wandrea Moss.

Giuliani beskyldte dem for at snyde med stemmeoptællingen ved præsidentvalget i 2020. Donald Trump tabte snævert til den nuværende præsident, Joe Biden, i Georgia.

Og nu har en dommer altså besluttet, at det er på tide, at Giuliani punger ud.

Eksadvokaten, som tidligere på året mistede sin bestalling i delstaten New York på grund af sine udtalelser om præsidentvalget i 2020, er blevet beordret til at overdrage en række værdigenstande til de to sagsøgere.

Det er blandt andet skødet på hans lejlighed i New York City, adgang til bankkonti, sportsgenstande, luksusurer og en række andre ting.

Det skal ske inden for syv dage.

Rudy Giuliani har ikke villet kommentere historien.

Det ville sagsøgernes advokat, Aaron Nathan, til gengæld gerne.

- Vi er stolte over, at vores klienter nu endelig begynder at få noget af den kompensation for Giulianis handlinger, som de har ret til, siger advokaten.

Freeman og Moss har også fået rettens ord for, at Giuliani skal betale dem to millioner dollar, cirka 13,8 millioner kroner, som han stadig mangler at få udbetalt fra Donald Trumps kampagnestab og Det Republikanske Parti.

Giuliani forsøgte i første omgang at slippe for at betale sagsøgerne ved at indgive en konkursbegæring, da sagsøgerne fik medhold sidste år.

Konkursbegæringen blev afvist i august, men Giuliani vil ifølge Reuters anke den beslutning.

Giuliani arbejdede i flere år som advokat for Donald Trump. Inden det har han desuden været borgmester for New York City.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT