Trump vil give fradrag for renter på lån til biler bygget i USA

23. OKT 2024 • 03:14UDLAND

Såfremt en bil er bygget i USA, skal amerikanere kunne få fuldt fradrag på deres lån til bilen, siger Trump.

Republikanernes præsidentkandidat, Donald Trump, vil gøre renter på billån fuldt fradragsberettigede, såfremt bilen er fremstillet i USA.

- Det kommer kun til at gælde, hvis det pågældende produkt - altså en bil - er bygget i USA, siger ekspræsidenten natten til onsdag på et vælgermøde i byen Greensboro i den amerikanske delstat North Carolina.

Forslaget om fradrag på lån til amerikanskproducerede biler er et af flere, som Trump de seneste uger har præsenteret med den amerikanske bilbranche for øje.

I begyndelsen af oktober sagde Trump, at han ville indføre importafgifter på op til 200 procent på biler, som importeres til USA fra Mexico.

- Vi lader det ikke ske. Vi lader ikke de biler komme ind i USA, lød det dengang fra præsidentkandidaten.

Tidligere har ekspræsidenten sagt, at han vil indføre en importafgift på 100 procent på importerede biler og lastbiler med det formål at støtte bilindustrien i USA.

Donald Trump og Demokraternes præsidentkandidat, Kamala Harris, står i øjeblikkeligt utrolig tæt i meningsmålingerne forud for det amerikanske præsidentvalg - om to uger - 5. november.

Både Trump og Harris har i de seneste uger bejlet til de amerikanske vælgere med flere økonomiske løfter.

Mens Harris har fastholdt, at hun vil forsøge at få vedtaget skattelettelser for middelklassen, har Trump blandt andet sagt, at han vil sænke skatten på lønnen for overarbejde.

Begge præsidentkandidater har foreslået at stryge skatten på drikkepenge.

Alle sådanne ændringer af skattelovgivningen vil skulle vedtages af Kongressen, før de kan træde i kraft.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT