Publikum revser britiske premierministerkandidater i tv-debat

27. JUN 2024 • 01:20UDLAND

Er I to virkelig de bedste bud på en næste premierminister, lød det retorisk fra et medlem af publikum.

Et spørgsmål fra en seer fik publikum til at bryde ud i jubel, da den britiske premierminister, Rishi Sunak, onsdag aften debatterede mod premierministerkandidat Keir Starmer.

Sunak har været en "ret middelmådig premierminister", og Starmer ser ud til at blive styret af toppen af sit parti, Labour, lød det fra Robert i publikum.

- Er I to virkelig de bedste bud på en næste premierminister for vores fantastiske land, spurgte han til applaus fra resten af publikum.

Keir Starmer er spidskandidat til posten for centrumvenstrepartiet Labour. Rishi Sunak har været premierminister siden 2022, hvor han blev valgt til leder for centrumhøjrepartiet Det Konservative Parti.

Meningsmålinger efter debatten viste, at den ifølge publikum endte i uafgjort. Det stod cirka lige mellem folk, der mente, at Starmer vandt, og folk, der mente, at Sunak vandt.

I meningsmålingerne til det britiske valg, som løber af stablen 4. juli, er Starmers Labour foran Det Konservative Parti med cirka 20 procentpoint.

Få tvivler efterhånden på, at Starmer bliver Storbritanniens næste premierminister.

Sunak gik i debatten særligt hårdt til Starmer for labourkandidatens tilgang til indvandring, som er et af de varmeste emner i britisk politik.

Starmer har sagt, at han vil forsøge at sende indvandrere hjem til deres egne lande, men den købte premierministeren ikke.

- Får han et møde i stand med den iranske ayatollah (religiøs leder, red.)? Prøver du at få en aftale på plads med Taliban? Det er fuldkommen vås. Du går ud fra, at folk er fjolser, lød det fra Sunak.

Starmer slog igen med, at Sunak, som kommer fra en velstående familie og har giftet sig ind i en af Indiens rigste familier, ikke har føling med de problemer, som plager den britiske offentlighed.

- En del af de problemer, vi har med denne premierminister, er, at hans oplevelse af verden ligger milevidt fra den oplevelse, som folk, deres familier og deres virksomheder, har på tværs af landet, siger Starmer.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

29. JUN 2024 • 23:38SPORT
Thomas Delaney: Den er meget tung