Dansk duo slutter sidst i polsk speedwayfinale

29. JUN 2024 • 21:53SPORT

Mikkel Michelsen og Leon Madsen sluttede som henholdsvis treer og firer i det polske grandprix i Gorzow.

Der var gode muligheder for en stor dansk triumf i Polen lørdag aften, men det endte en smule uforløst i sæsonens sjette speedwaygrandprix.

Både Mikkel Michelsen og Leon Madsen nåede finalen på det imponerende speedwaystadion i Gorzow, men duoen sluttede sidst.

Mikkel Michelsen snuppede tredjepladsen og dermed en plads på podiet, mens Leon Madsen fik finalen spoleret af problemer med cyklen.

Både den ene og den anden dansker havde vist forrygende takter i deres respektive semifinaler, hvor de på meget overbevisende vis vandt.

Men i finalen måtte de se sig overgået af Fredrik Lindgren og Bartosz Zmarzlik, som tog sig af henholdsvis første- og andenpladsen.

Selv om det ikke blev til sæsonens anden grandprixsejr, var Mikkel Michelsen godt tilfreds.

- Det var et godt resultat, og jeg er glad for at være på podiet igen. Jeg risikerede måske lidt for meget i finalen, men hvis man ikke løber risici, vinder man ikke, siger Mikkel Michelsen i det officielle interview efter finalen.

Leon Madsen leverede i løbet af de fem indledende heats på et meget stabilt niveau. Han endte på intet tidspunkt sidst, men tog derimod tre andenpladser og en tredjeplads, inden han vandt sit sidste heat.

Mikkel Michelsen prøvede heller ikke at ende sidst. To gange endte han dog som nummer tre, men tog samtidig tre heatsejre og overgik dermed sin landsmand, hvad angår pointhøst i de indledende heats.

I den første semifinale var Leon Madsen i indædt kamp med Jack Holder, som til sidst væltede og gled ud i banden, hvor han blev ramt af Kai Huckenbeck, der også væltede.

Leon Madsen var i fare for at blive udelukket, men Jack Holder havde ladet sig falde, og derfor var det ham, der blev udelukket. Med kun tre kørere tilbage på banen i omstarten var Leon Madsen suveræn.

Mikkel Michelsen fik en skidt start i sin semifinale, men ud på anden langside fik han fart i cyklen og buldrede frem på førstepladsen, som han holdt hele vejen til det ternede flag.

Aftenen blev skæmmet en smule af, at briten Tai Woffinden styrtede voldsomt og måtte køres væk i ambulance. Meldingerne fra det polske var dog, at han efter omstændighederne var okay.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU