To betjente kørt på hospitalet efter uro ved AfD-kongres

29. JUN 2024 • 18:12UDLAND

Sammenstød mellem tysk politi og uromagere ved AfD-kongres kvæster flere. For partiet er der gode nyheder.

To politifolk er lørdag kommet alvorligt til skade under et overfald i den tyske by Essen, hvor det indvandrerkritiske parti Alternative für Deutschland (AfD) holder partikongres denne weekend.

Det skriver politiet på det sociale medie X.

- Under eskortering af en politiker gennem en gruppe fredsforstyrrere i umiddelbar nærhed af Grugahalle, sparkede indtil videre ukendte gerningsmænd to urobetjente i hovedet, skriver politiet.

- Mens de lå på jorden, blev betjentene sparket, lyder det videre.

De to er kørt på hospitalet.

Syv andre betjente blev lettere kvæstet ved hændelsen, fremgår det af politiets meddelelse.

Tidligere havde politiet oplyst, at 11 betjente var blevet kvæstet i sammenstød med demonstranter uden for hallen, hvor AfD holder kongres.

På forhånd havde lokale myndigheder advaret om, at "potentielt voldelige ballademagere fra den yderste venstrefløj" kunne være blandt demonstranterne i Essen.

Omkring tusind betjente er sat ind for at sørge for sikkerheden ved det politiske møde.

Arrangørerne bag en stor demonstration mod AfD har sagt, at der er omkring 50.000 mennesker til stede i Essen for at vise deres utilfredshed med partiet.

Politiet har ikke umiddelbart bekræftet dette tal, skrive nyhedsbureauet AFP.

Mens politiet bruger peberspray og knipler mod voldelige demonstranter udenfor kongreshallen, erklærer en af AfD's to formænd fra talerstolen inden døre, at højrefløjspartiet har ambitioner om at komme i regering i Tyskland.

I første omgang har partiet som mål at vinde tre delstatsvalg i september.

- Vi vil i regering. Først i øst, så i vest og så på føderalt niveau, siger Tino Chrupalla til de omkring 600 delegerede.

I begyndelsen af juni kunne AfD notere det hidtil bedste resultat ved et valg til Europa-Parlamentet. Partiet fik 16 procent af stemmerne og blev valgets næststørste parti i Tyskland.

Fremgangen kan også mærkes på antallet af medlemmer i partiet.

Det tal er steget med 60 procent siden januar 2023.

I den periode har omkring 22.000 personer meldt sig ind, mens 4000 har meldt sig ud. Dermed har partiet nu over 46.880 registrerede medlemmer.

- Med tanke på al den chikane, man skal udstå som medlem af AfD, er dette et absolut sensationelt tal, siger Tino Chrupalla.

/ritzau/AFP

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU