Tusindvis demonstrerer mod masseturisme i Malaga

30. JUN 2024 • 01:09UDLAND

Tusindvis af spaniere demonstrerede lørdag mod masseturisme i den sydspanske by Malaga.

Tusindvis af beboere i den sydspanske by Malaga mødte lørdag op for at vise deres utilfredshed med den stigende turisme og det faldende boligudbud i byen.

Demonstranterne vandrede gennem den centrale del af byen med skilte, hvorpå der stod: "Malaga er ikke til salg", og "det her er ikke turisme. Det er en invasion".

Demonstrationen blev arrangeret en spansk lejerforening ved navn Sindicato de Inquilinos e Inquilinas (SII).

Ifølge foreningen mødte flere end 25.000 mennesker op til demonstrationen. Den spanske avis El Pais var dog lidt mindre gavmild i optællingen og skrev, at der var omkring 15.000 mennesker til stede.

Flere medier er dog enige om, at det er en af de største demonstrationer, der har været i byen i nyere tid.

Ifølge SII gør det konstant stigende antal turister, at flere og flere hjem i Malaga bliver til ferielejligheder og huse til besøgende.

Det har til gengæld givet mangel på boliger til lokale.

- Byen lider, og vreden er stor. Først og fremmest skal spørgsmålet om boliger tages op, siger SII's talsmand, Curro Machica, i et interview med El Pais.

I Malaga er flere end 12.000 boliger registreret som ferieboliger. I Spanien er det kun hovedstaden Madrid og den populære feriedestination Barcelona, som overgår det, men begge er markant større byer.

- Situation er helt uholdbar. Det er umuligt at købe et hus, siger en af demonstranterne, María Franco, til El Pais.

En anden, ingeniøren Sonia Raya, fortæller avisen, at hun for nylig var ude til en fremvisning i et lejemål i Malaga.

Det var en garage uden vinduer, som kunne lejes for for 600 euro om måneden, hvilket svarer til lidt mindre end 4500 danske kroner.

Ifølge de seneste opgørelser fra statistikbureauet Statista er den gennemsnitlige spanske månedsløn mindre end det halve af, hvad den er i Danmark.

/ritzau/dpa

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU