Dominerende tyskere smider Danmark ud af EM

30. JUN 2024 • 04:00SPORT

Danmark er ude af EM efter et 0-2 nederlag til Tyskland. Kai Havertz og Jamal Musiala scorede for EM-værterne.

De danske landsholdsspillere kan pakke kufferterne og tage på sommerferie efter at være blevet slået ud af EM.

Lørdag aften var de tyske værter en tand for stærke og havde samtidig alle de berømte marginaler på deres side i ottendedelsfinalen, som Danmark fortjent tabte 0-2 i Dortmund.

En snæver, snæver offside forhindrede et dansk føringsmål få minutter inde i anden halvleg, og kort efter tog tyskerne føringen på Kai Havertz' straffespark. Siden øgede Jamal Musiala til 2-0 midt i halvlegen og fjernede spændingen.

Undervejs i første halvleg var kampen afbrudt på grund af lyn og torden.

For anden slutrunde i træk må landsholdet rejse hjem uden at have vundet en kamp, men i modsætning til VM i Qatar nåede Danmark trods alt frem til knockoutfasen og spillede sin chance.

Hurtigt stod det dog klart, at tyskerne kunne flytte bolden og genpresse i et helt andet tempo end danskerne, og værterne dansede om mål fra start.

Heldigvis meldte Kasper Schmeichel sig som brandslukker med tre flotte redninger de første ti minutter. Tyskerne fik også bolden i mål, men scoringen blev annulleret for en ulovlig screening på Andreas Skov Olsen.

Det tyske overfald på banen var afværget, men samtidig kom tiltagende lynglimt og tordenbrag så tæt på stadion, at kampen blev afbrudt efter 35 minutters spil.

Det ekstreme regnvejr fik tilskuere på de nederste rækker til at søge ly under tribunen, mens de to holds spillere var omtrent et kvarter i omklædningsrummet, før de løb ud og varmede op inden genoptagelsen af kampen i tørvejr. I alt varede afbrydelsen cirka 25 minutter.

Spillet var blot lige genoptaget, før Schmeichel måtte vise, at han ikke var blevet rystet af uvejret. Kai Havertz headede på mål fra nært hold, men den danske keeper tog sig af forsøget på den store chance.

Frem mod pausen fulgte Danmarks måske bedste periode i kampen. Først stjal Rasmus Højlund bolden i feltet og hamrede den i sidenettet, men han skulle få en endnu større chance.

For først gang i hele turneringen kom Danmark til afslutning efter et kontraangreb. Tæt under mål spillede Thomas Delaney en fremstormende Højlund fri, men Manuel Neuer læste danskerens afslutning.

Indledningen på anden halvleg var hæsblæsende, brutal og kampafgørende.

Halvlegen var under tre minutter gammel, da Joachim Andersen sparkede bolden i mål og sørgede for en dansk jubelklynge. Efter kort ventetid - måske en evighed for danskerne - kunne VAR bevise en tåspids-offside på Thomas Delaney i opspillet.

Kampen nåede dårligt nok at blive fløjtet i gang, før Joachim Andersen ufrivilligt blev skurk i den anden ende i stedet. Han ramte et indlæg med hånden, og da dommer Michael Oliver så situationen igen på VAR-skærmen, pegede han på pletten.

Kai Havertz var kølig og placerede bolden helt ude ved stolperoden, og selv om Schmeichel dykkede ned til den rigtige side, kunne han ikke redde bolden. Målscoreren løb provokerende ud til de danske fans, der kvitterede med en fadølsregn.

Havertz fik alletiders mulighed for at blive dobbelt målscorer og punktere kampen kort efter, men han vippede bolden forbi mål på sin friløber.

"Berlin, Berlin, wir fahren nach Berlin," gjaldede det fra tribunerne, selv om Danmark havde lang tid til at mobilisere et modsvar.

Det blev dog kun til en enkelt halvstor chance til Rasmus Højlund, inden Jamal Musiala lukkede kampen. Han blev sendt dybt og oversprintede Joachim Andersen, før han lagde bolden i nettet.

I slutminutterne var der ingen tvivl om, at det ville blive et "auf Wiedersehen" for de danske spillere, og selv de 10.000 roligans opgav den vokale kamp mod den tyske EM-overmagt.