Israel vil fortsætte kraftfulde angreb efter iransk missilangreb

2. OKT 2024 • 01:48UDLAND

Israelsk luftvåben vil fortsætte med at slå kraftigt ned i Mellemøsten efter iransk angreb, siger IDF.

Det israelske luftvåben vil natten til onsdag fortsætte angreb i Mellemøsten, efter at Iran først på aftenen affyrede flere hundrede missiler mod Israel.

Det oplyser det israelske militær, IDF, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Luftvåbnet fortsætter med at operere fuldt ud, og i aften vil det - som det er sket i løbet af det sidste år - fortsætte med at slå kraftigt ned i Mellemøsten, siger Daniel Hagari, der er talsperson for IDF, i en offentlig udtalelse.

Det fremgår ikke, præcis hvor eller hvornår angrebene vil finde sted.

I erklæringen skriver IDF desuden, at man vil komme med et modsvar på det iranske angreb, og at Iran med angrebet eskalerer situationen i Mellemøsten.

Kort efter udtalelsen skriver det israelske militær i et opslag på Telegram, at det er i gang med at udføre luftangreb i Libanons hovedstad, Beirut.

- IDF angriber i øjeblikkeligt terrorrelaterede Hizbollah-mål i Beirut, skriver IDF.

Unavngivne libanesiske sikkerhedskilder siger til AFP, at et israelsk angreb har ramt Beiruts sydlige forstæder.

Det står endnu ikke klart, hvor voldsomt et angreb der er tale om.

Beiruts sydlige forstæder har siden sidste uge gentagne gange været mål for israelske luftangreb. Fredag blev Hizbollahs leder, Hassan Nasrallah, dræbt i et af angrebene.

En talsperson for det israelske militær sagde tidligere på dagen, at indbyggere i 30 landsbyer i det sydlige Libanon burde forlade deres hjem.

- IDF ønsker ikke at skade jer, og for jeres egen sikkerhed er I nødt til at forlade jeres hjem øjeblikkeligt, skrev talepersonen Avichay Adraee i et opslag på X.

Han tilføjede, at Israel vil informere indbyggerne, når det er sikkert at vende hjem igen.

Siden 8. oktober har der været næsten daglige angreb over grænsen mellem Libanon og Israel.

De seneste uger er der dog kommet en markant optrapning i situationen med stærkt intensiverede luftangreb, og natten til tirsdag sendte Israel soldater ind over den libanesiske grænse.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT