Iran advarer Israel mod at hævne missilangreb

1. OKT 2024 • 19:42UDLAND

Iran er klar til at reagere, hvis Israel hævner Irans missilangreb, lyder det fra ledelsen i Teheran.

Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, holder sig i skjul et sikkert sted, siger en højtstående leder i Irans regime.

Ifølge oplysningerne var det den 85-årige ayatollah, der gav ordre til at sende et stort antal missiler mod Israel tirsdag aften.

Khamenei har ifølge oplysningerne holdt sig skjult, siden Hizbollah-leder Hassan Nasrallah blev likvideret ved et israelsk bombeangreb i Beirut, Libanons hovedstad, den 27. september.

Der er foreløbig ikke sikre oplysninger om person- eller materielskader i Israel efter angrebet.

I Israel siger nogle medier, at 150 missiler blev affyret, andre op imod 200.

I Iran har den iranske elitestyrke Irans Revolutionsgarde udsendt en erklæring, hvor det hedder, at missilangrebet på Israel er hævn for Israels likvidering af flere ledere fra proiranske bevægelser.

Det gælder blandt andet Hamas-lederen Ismail Haniyeh, der blev dræbt i Teheran, Irans hovedstad, den 31. juli, og Hassan Nasrallah.

I erklæringen nævner Revolutionsgarden også Abbas Nilforoushan, en iransk brigadegeneral, der blev dræbt sammen med Nasrallah.

Irans FN-mission har skrevet på X, at angrebet på Israel er "legalt, rationelt og et legitimt svar på terroristiske handlinger".

- Hvis det zionistiske regime vover at svare igen eller begå yderligere ondskab, vil der følge en knusende reaktion. Regionale stater og zionistiske støtter rådes til at tage afstand fra regimet (Israel red.), skriver den iranske mission.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT