Biden: Aktiv diskussion pågår om reaktion på Irans angreb

2. OKT 2024 • 00:23UDLAND

USA støtter Israel fuldt ud, efter at Iran tirsdag angreb landet med missiler, siger USA's præsident Biden.

USA's præsident Joe Biden, siger tirsdag aften, efter at Iran først på aftenen affyrede flere hundrede missiler mod Israel, at han har været i tæt kontakt med Israel, og at USA støtter landet fuldt ud.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Han siger desuden, at der foregår en "aktiv diskussion" om, hvordan Israel skal reagere på angrebet, og at konsekvenserne for Iran endnu ikke er afgjort.

- Angrebet ser ud til at være overvundet og ineffektivt, og det er et vidnesbyrd om Israels og USA's militære formåen, siger præsidenten.

Biden fortæller, at hans hold har været i kontakt med Netanyahus under hele angrebet, og at han senere skal tale med den israelske premierminister.

- Jeg vil tale med ham, og mit budskab kommer til at afhænge af, hvad vi konkluderer, at der er brug for, siger han.

EU's udenrigschef, Josep Borrell, har tidligere på aftenen fordømt det iranske angreb "på det kraftigste", skriver Reuters.

Han kalder den seneste tids angreb en ond cyklus. En øjeblikkelig våbenhvile i hele regionen er nødvendig, siger han.

FN's generalsekretær António Guterres fordømmer tirsdag det, som han kalder en "udvidet konflikt i Mellemøsten" med "optrapning på optrapning".

- Det her må stoppe. Vi har absolut brug for en våbenhvile, siger han.

Konflikten blussede op, efter at den militante bevægelse Hamas 7. oktober sidste år angreb Israel. Dagen efter indledte Israel en offensiv i Gaza.

Siden har Hizbollah i Libanon i solidaritet med Hamas intensiveret sin beskydning af Israel og natten til tirsdag sendte Israel soldater ind over den libanesiske grænse.

Flere statsledere har tirsdag fordømt det iranske angreb og opfordret til våbenhvile. Det gælder blandt andet Spaniens premierminister Pedro Sánchez og den britiske premierminister Keir Starmer.

FN's Sikkerhedsråd har onsdag indkaldt til et hastemøde for at diskutere optrapningen af konflikten i Mellemøsten. Det meddelte det schweiziske formandskab for rådet tirsdag aften ifølge nyhedsbureauet AFP.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT