Irans elitestyrke melder leder i god behold efter angreb i Beirut

7. OKT 2024 • 11:27UDLAND

Iranske sikkerhedskilder havde oplyst, at Iran ikke havde hørt fra Quds-leder siden et angreb i Beirut.

Lederen af den iranske elitestyrke Quds, Esmail Qaani, er i god behold. Det meddeler styrkens næstkommanderende mandag ifølge iranske medier.

- Han er ved godt helbred og udfører sine aktiviteter. Nogle beder os om at udsende en meddelelse, men det er der ikke behov for, siger Quds' næstkommanderende, Iraj Masjedi.

Quds er Irans Revolutionsgardes elitestyrke.

Søndag meddelte to højtstående iranske sikkerhedskilder, at Iran ikke havde hørt fra Qaani siden et israelsk angreb mod Libanons hovedstad, Beirut, tidligere på ugen.

Ifølge ubekræftede meldinger skal en højtstående Hizbollah-leder, Hashem Safieddine, være blevet dræbt i det pågældende angreb.

Safieddine er fætter til den dræbte øverste leder for Hizbollah, Hassan Nasrallah, og er blevet set som en mulig ny leder for den militante libanesiske bevægelse.

Men kilder i Iran siger ifølge Reuters, at Qaani ikke mødtes med Safieddine i Beirut.

Hizbollah er støttet af Iran og har nære forbindelser til højtstående iranske officerer.

Quds har stor indflydelse på Hizbollah og andre allierede militante grupper i Mellemøsten, herunder Hamas i Gazastriben.

Esmail Qaani overtog posten som leder for Quds efter general Qassem Soleimani. Soleimani blev i januar 2020 dræbt i et amerikansk angreb, som USA's daværende præsident, Donald Trump, gav ordre til.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT