Indisk klub udelukkes for at blive væk fra kamp i Iran

7. OKT 2024 • 13:36SPORT

Indisk fodboldklub mødte ikke op til kamp i Iran, dagen efter at Iran affyrede missiler mod Israel.

Den indiske fodboldklub Mohun Bagan Super Giant skulle i onsdags være rejst til Iran for at spille en kamp, dagen efter at Iran affyrede ballistiske missiler mod Israel.

Det valgte klubben ikke at gøre, og derfor er den nu ude af AFC Champions League Two, der er den næsthøjeste klubturnering i Asien.

Klubbens kampe i turneringen er nulstillet, og klubben "anses for at have trukket sig", skriver Det Asiatiske Fodboldforbund, AFC, i en udtalelse mandag.

Indiske medier skriver, at flere af klubbens spillere skrev til ledelsen forud for kampen. De gav udtryk for deres bekymring over sikkerheden i forbindelse med kampen mod Tractor SC, der har hjemmebane i Tabriz i det nordvestlige Iran.

Tabriz var en af de byer, som missilerne blev affyret fra.

AFC har udtalt, at det vil henvise Mohun Bagans sag til relevante udvalg i turneringen. Derefter vil der blive truffet yderligere afgørelse om klubbens fremtid i turneringen.

Iran affyrede mere end 180 ballistiske missiler mod Israel 1. oktober, og Israel lovede at gøre gengæld.

Det er blot én af de seneste udviklinger i eskaleringen af konflikten mellem Israel og flere militante grupper, herunder libanesiske Hizbollah og Hamas i Gazastriben. Begge grupper er støttet af Iran.

Konflikten har årsdag mandag. Hamas angreb Israel 7. oktober 2023. Cirka 250 mennesker blev bortført, og gidslerne blev taget med tilbage til Gaza.

Siden har Israel været i krig med Hamas i Gaza, hvilket har dræbt tusindvis og ført til omfattende ødelæggelser. Ifølge Gazas sundhedsministerium, der er styret af Hamas, er mindst 41.870 palæstinensere døde i angrebene.

I mandagens opgørelser fremlagt af Israel fremgår det også, at det israelske militær har hvervet 300.000 reservister, siden krigen udbrød. Heraf er 82 procent mænd, 18 procent er kvinder og knap halvdelen af dem er mellem 20 og 29 år.

Det seneste år har ikke blot budt på en krig mellem Israel og den militante Hamas-bevægelse. Flere andre parter har også blandet sig.

Militæret siger mandag, at der siden krigens begyndelse sidste år er blevet affyret 13.200 raketter mod Israel fra Gaza, 12.400 raketter fra Libanon, 60 raketter fra Syrien, 180 raketter fra Yemen og 400 raketter fra Iran.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT