Brite får ni år for at sætte ild til hotel med migranter

6. SEP 2024 • 14:34UDLAND

Den 27-årige Thomas Birley erklærede sig skyldig i brandstiftelse med hensigt om at bringe andres liv i fare.

En britisk mand er blevet idømt ni års fængsel for at have sat ild til et hotel, som husede asylansøgere i Storbritannien, skriver Reuters.

Dommen er langt den strengeste, der er givet til en deltager i omfattende anti-islamiske optøjer i Storbritannien i sommer.

Den 27-årige Thomas Birley erklærede sig skyldig i anklagerne mod ham, som var brandstiftelse med hensigt om at bringe andres liv i fare. Det var den 4. august, hvor han satte ild til en skraldespand ved en hotelindgang på et hotel ved Rotherham i det nordlige England.

Anklageren i sagen, Alisha Kaye, sagde, at Birley kom ekstra stykker træ ned i en skraldespand, som allerede stod i flammer, og som stod foran en dør til hotellet, hvor gæster og asylansøgere havde søgt ly for urolighederne.

Birley, som også erklærede sig skyldig i at have ansporet til voldelige optøjer og i at være i besiddelse af et angrebsvåben, blev dømt i Sheffield, hvor dommeren sagde, at hans handlinger var præget af "racisme" hele vejen igennem.

Hotellet blev omringet af omkring 400 mennesker under døgn præget af uroligheder.

Omkring 6000 betjente blev kaldt på gaden under urolighederne.

Ifølge The Guardian er blandt andet bestemte asylcentre og advokatkontorer med speciale i indvandring blevet oplistet som mulige mål for optøjer i en gruppechat på Telegram tilhørende en gruppe fra den yderste højrefløj.

Over 400 anholdelser blev foretaget i forbindelse med optøjerne. Mere end 140 er desuden blevet sigtet for blandt andet for vold.

Ifølge BBC havde 1500 moddemonstranter samlet sig i byen Bristol, 1000 i byen Newcastle og 2000 i Brighton.

Optøjerne begyndte, efter at tre piger blev dræbt og ti såret af knivstik under et Taylor Swift-dansearrangement i Southport nord for Liverpool. En 17-årig dreng er mistænkt i sagen.

Siden opstod der voldelige antimuslimske og immigrationskritiske protester, efter at der har været spredt misinformation om gerningsmanden - blandt andet om hans nationalitet - online.

1300 blev anholdt, og omkring 200 blev fængslet. En har fået seks år for voldelig uro. Andre er blevet anklaget for at opildne til racisme og had på sociale medier.

/ritzau/Reuters

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

15. SEP 2024 • 22:32UDLAND
Skud affyret ved golfklub nær Trump

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT