Raskmeldt Wieghorst kan stadig ende som fast landstræner

16. SEP 2024 • 12:20SPORT

Selv om han nu træder i baggrunden, kan Morten Wieghorst ende som fast landstræner, understreger Peter Møller.

Morten Wieghorst er tilbage i landsholdets trænerstab, men ikke i den rolle som midlertidig landstræner, han ellers var tiltænkt, da Kasper Hjulmand stoppede.

Dengang blev Wieghorst nævnt som en varig løsning, men umiddelbart før første samling blev han sygemeldt med symptomer på stress. Og selv om han nu er raskmeldt, træder han i oktober et skridt tilbage som assistent for Lars Knudsen.

Det betyder dog ikke, at fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU) Peter Møller har afskrevet Wieghorst som fast landstræner.

- Vi kender Morten rigtig godt. Jeg har både spillet på U21-landsholdet og A-landsholdet med ham, han har været på A-landsholdet de seneste fire år og været U21-landstræner. Han har også trænet Nordsjælland, AGF og AaB.

- Vi kender hans kvaliteter, så om han ikke er med i en eller to samlinger, betyder ingenting. Hans kvaliteter har vi helt styr på, påpeger Peter Møller.

Wieghorsts sygemelding betød, at Lars Knudsen med kort varsel måtte tiltræde som landstræner. Den opgave bestod landsholdets hidtidige dødboldtræner ved at slå både Schweiz og Serbien 2-0 i Parken.

Peter Møller afviser, at de gode resultater har købt DBU mere tid til at finde en afløser til Danmarks nok mest fremtrædende trænerjob.

- Om vi taber eller vinder, ændrer ikke på, at vi skal have en landstræner i det nye år. Vi har talt med mulige kandidater og skal tale med mulige kandidater. Så har vi tre-fire måneder til at finde den bedst mulige landstræner og træffe den beslutning, som vi synes, er den rigtige.

- Vi spiller på to baner lige nu. Ét er, at vi skal afvikle nogle kampe, som vi helst skal vinde, og så skal vi prøve at finde den bedst mulige landstræner til jobbet, forklarer han.

Fodbolddirektøren vil ikke svare direkte på, om Lars Knudsen selv er i spil til jobbet.

- Jeg kommer ikke til at gå ind i, hvem der er kandidater og ikke kandidater. Jeg kan fornemme, at der er mange eksperter og superligatrænere, der vil bringe alle mulige kandidater på banen. Vi taler med kandidater, og vi kommer til at tale med kandidater, siger Peter Møller.

Med sit forarbejde og sin indflydelse på trupudtagelsen havde Wieghorst en stor aktie i Danmarks succes i de to første Nations League-kampe, mener Peter Møller.

Men helbredet kommer først, og det er for tidligt at vurdere, om den tidligere midtbanekriger har overskud nok til at stille sig i spidsen igen.

- Planen er, at vi med råd fra læger og eksperter tager det stille og roligt. Ingen ved, hvordan det ser ud om to måneder.

- Til den tid må vi se, hvordan han har det. Men vi har selvfølgelig både en plan A og en plan B til november, siger DBU-direktøren.

Danmark møder Spanien på udebane 12. oktober. Tre dage senere går turen til Schweiz. I november afsluttes gruppespillet i Nations League med opgør mod Spanien og Serbien.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT