Kaptajn Løchte spår Davis Cup-helte en plads i top-100

16. SEP 2024 • 12:40SPORT

Elmer Møller og August Holmgren, der leverede Davis Cup-sensation, kan nå top-100, mener Frederik Løchte.

Holger Rune har i de seneste sæsoner etableret sig blandt verdens bedste tennisspillere, og på sigt kan han meget vel få dansk selskab i den gode ende af verdensranglisten.

I den forgangne weekend viste 21-årige Elmer Møller og 26-årige August Holmgren, at de kan matche spillere fra top-100.

De besejrede henholdsvis verdens nummer 27 og 57, Alexander Bublik og Alexander Shevchenko, på vej mod Danmarks sensationelle Davis Cup-sejr på udebane mod Kasakhstan.

Allerede inden de meriterende singlesejre havde Danmarks holdkaptajn, Frederik Løchte Nielsen, tro på, at Møller og Holmgren kan positionere sig i top-100 på verdensranglisten.

- Det tror jeg absolut, der er muligheder for. Vi er ikke i nærheden af at se den fulde pakke fra dem endnu. Vi er kun i overfladen, og begge kan blive meget bedre. Nu kan de skubbe hinanden og gøre hinanden bedre, siger Frederik Løchte.

Med sine 21 år har især Elmer Møller årene foran sig. Han er fra samme årgang som Holger Rune, og igennem juniortiden var Møller blandt verdens bedste i årgang 2003.

- Han har været topspiller i hele sit liv sammen med Holger, og de var to af de bedste sammen med Carlos Alcaraz.

- Elmers overgang fra junior til senior har ikke været ligeså smidig, og hans måde at spille på krævede mere udvikling for at kunne klare sig som voksen, siger Frederik Løchte.

Unge Møller måtte blive mere offensiv for at begå sig i de voksnes rækker, forklarer Løchte.

- Som junior var han hurtig og fik mange bolde i spil og kunne på den måde drive sine modstandere til vanvid, men da fysikken tog mere over, begyndte de at slå igennem ham, så han skulle vænne sig til at tage mere initiativ og vinde flere bolde fra egen ketsjer.

Det viste Møller prøver på, da han lørdag slog verdens nummer 27 med cifrene 1-6, 6-2, 6-2.

På verdensranglisten har han stille og roligt arbejdet sig op. Han indledte året som nummer 397 og ligger nu nummer 246.

Det samme er historien om August Holmgren. Han lå nummer 296 ved årsskiftet og er nu fremme som nummer 166.

- August er lidt ældre og har været igennem en anden proces, da han har spillet på college i USA, så derfor har han og Elmer spillet som professionelle i nogenlunde lige lang tid. Han har skullet finde sin identitet som tennisspiller og bliver bedre og bedre.

- Han er en topprofessionel gut, der er god til at optimere sine muligheder, og jeg synes stadig, der er meget at komme efter. Det er fedt, at han nu får belønning som fortjent, siger Frederik Løchte.

Med sejren i Kasakhstan er Danmark bare én sejr fra at skulle dyste ved Davis Cup Finals, hvor de 16 bedste nationer deltager i november 2025.

Danmark skal til februar spille en kvalifikationskamp. Modstanderen findes ved lodtrækning i november.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT