73-årig brite døde under voldsom turbulens i fly på vej til Singapore

22. MAJ 2024 • 12:28UDLAND

Personen, som døde i forbindelse med tirsdagens turbulens i et Singapore Airlines-fly, var en 73-årig brite.

I luftrummet over Myanmar blev et Singapore Airlines-fly tirsdag ramt af voldsom turbulens. En person mistede livet, og 20 personer er onsdag stadig indlagt på intensivafdeling.

Flypassageren, som døde i tirsdagens turbulensulykke om bord på flyet fra Singapore Airlines, var den 73-årige brite Geoff Kitchen.

Det oplyser Thornbury Musical Theatre Group på sin hjemmeside. Geoff Kitchen var gennem 35 år engageret i musicalgruppen.

Ifølge BBC fik den 73-årige brite et hjerteanfald på flyet, der blev ramt af voldsom turbulens på ruten fra London til Singapore.

Geoff Kitchen rejste sammen med sin hustru, oplyser en af parrets venner over for BBC.

Onsdag er meldingen fra hospitalet i Bangkok, ifølge Reuters, at i alt 20 personer stadig er indlagt på intensivafdeling.

Flyet - et Boeing 777-300ER-fly med flynummeret SQ321 - skulle mandag flyve fra den britiske hovedstad, London, til Singapore.

Da der var omkring tre timer tilbage af turen, blev flyet ramt af voldsom turbulens.

Turbulensen medførte, at flyet på kort tid faldt fra en flyvehøjde på omkring 11,2 kilometer til 9,4. Det svarer til et fald på 1,8 kilometer.

Efterfølgende blev flyet omdirigeret og landede i Bangkok omkring klokken 10.45 dansk tid tirsdag ifølge BBC.

Den malaysiske studerende Dzafran Azmir fortalte til nyhedsbureauet Reuters om kaotiske tilstande på flyet.

- Pludselig var der et meget dramatisk fald, og alle, som sad uden sikkerhedssele på, blev med det samme kastet op i loftet. Nogle slog hovederne mod bagageboksene over dem og slog buler i dem. De ramte også de steder, hvor der er lys og masker, og brød lige igennem dem.

- Folk faldt ned til jorden. Min telefon fløj ud af min hånd og røg nogle sæderækker til siden. Folks sko fløj omkring, fortalte passageren.

Der var i alt 211 passagerer og 18 besætningsmedlemmer om bord på flyet.

Singapore Airlines har efterfølgende fløjet de passagerer, der var i stand til at flyve videre, fra Bangkok til Singapore.

/ritzau/

MESTE LÆST UDLAND (48 T)

SENESTE RITZAU