Wolff: Verstappen-straf kan ændre kørestil fremadrettet

28. OKT 2024 • 08:22SPORT

Max Verstappens aggressive kørsel i Mexico blev straffet. Fremover skal kørerne tænke sig mere om, mener chef.

Verdensmester Max Verstappen fik to tidsstraffe i søndagens Formel 1-grandprix i Mexico for at køre for aggressivt i dueller med VM-rival Lando Norris.

Den tredobbelte hollandske verdensmester er kendt for sin aggressive kørsel, og i seneste løb i USA var det Norris, som blev straffet for at overhale Verstappen uden for banen, efter at hollænderen havde presset ham ud.

Men de to tidsstraffe søndag i Mexico til Verstappen indikerer, at løbsjuryen vil se renere kørsel fremover, mener Mercedes-teamchef Toto Wolff.

- En kører vil altid gå til grænsen, og når reglerne og tolkningen af dem tillader en bestemt type kørsel, vil en kører som Max altid udnytte det, siger Wolff ifølge Reuters.

- Nu er der en anden tolkning af reglerne, som bedømmes anderledes. Jeg tror, det kommer til at ændre måden, hvorpå alle kommer til at køre fremover.

Verstappen indledte løbet fra anden startposition lige foran Lando Norris. Men McLaren ser aktuelt ud til at have den hurtigste bil, hvilket gjorde det svært for Red Bull-verdensmesteren at holde Norris bag sig.

Så svært at han måtte ty til ulovlig kørsel, mente løbsjuryen.

Straffene var med til at sende Verstappen ned på sjettepladsen. Han sluttede lige foran Kevin Magnussen.

Red Bull-chef Christian Horner var ikke tilfreds med straffene til sin kører. Han mener, at løbsjuryen og holdene er nødt til at sætte sig sammen og snakke om reglerne. For han er enig i, at tolkningen af dem afveg fra normalen i Mexico.

- Praksis har i årevis været, at hvis du har inderbanen, så dikterer du svinget, siger Horner til Reuters.

Det var netop i et sving, hvor Verstappen i inderbanen bremsede sent for at forhindre Norris i at kunne dykke ind foran, selv om briten var nået foran på langsiden. Det kostede Verstappen en af de to straffe.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT