Justitsminister vil have fodboldklubber til at tage hårdere fat

27. OKT 2024 • 19:55SPORT

Peter Hummelgaard kalder søndagens billeder fra Brøndby for en skamplet for fodbolden.

FC København og Brøndby skal løse problemer med ballade til fodboldkampe, hvis man vil undgå politiske indgreb.

Sådan lyder den klare melding fra justitsminister Peter Hummelgaard (S), efter at der søndag blev kastet med pyroteknik fra begge fangrupper inden 0-0-kampen på Brøndby Stadion.

- Det er helt uacceptable billeder, vi har set i dag, og jeg vil aldrig acceptere, at det kan være farligt for almindelige mennesker at tage på stadion for at hygge sig.

- Det er en skamplet for fodboldsporten, og jeg forstår ikke, hvordan de her absurde scener kan blive ved med at udspille sig. Det her kan ikke og må ikke fortsætte.

- Klubberne er simpelthen nødt til at tage et større ansvar og sikre, at deres fans opfører sig ordentligt på stadion og ikke medbringer for eksempel romerlys til at skyde efter hinanden og politiet, siger Hummelgaard.

Også i starten af september var der ballade, da FCK lagde græs til sæsonens første københavnske derby.

Hummelgaard vil have både klubberne og fredelige fans til at tage ansvar for, at fodboldkampe ikke bliver en "åben scene for voldsparate personer". Ellers er han klar til at handle.

- Fra politisk side har vi taget mange skridt - nu mangler vi at se, at klubberne selv tager hårdere fat og får sat en stopper for det her. Fra politisk side har vi stadig flere greb i værktøjskassen - for eksempel at give politiet mulighed for at lukke ned for udebanetilskuere.

- Jeg må sige, at vi med dagens begivenheder nærmer os, at det ser ud til at være et relevant værktøj for politiet - jeg begynder i hvert fald at tvivle stærkt på, at klubberne kan løse det selv, siger Hummelgaard.

Justitsministerens udmelding kom inden, at Divisionsforeningen søndag meddelte, at de kommende kampe mellem FCK og Brøndby bliver uden udebanefans på ubestemt tid.

Begge klubber har siden udsendt meddelelser, hvor man accepterer den beslutning.

Over for DR slår Hummelgaard fast, at man er klar med et konkret tiltag, som kan hjælpe med at identificere ballademagerne.

- Et væsentligt skridt er, at vi fra myndighedernes side hjælper klubberne i hele Superligaen med at få installeret ansigtsgenkendelse på stadioner rundt omkring, siger han.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT