Venstre tangerer bedste måling siden regeringsdannelsen

28. OKT 2024 • 11:04ERHVERV/POLITIK

Moderaterne rammer en ny bund i måling fra Voxmeter, mens tendensen i Venstre er stigende.

Opbakningen til Venstre stiger med små skridt, og partiet tangerer i den seneste måling mandag det højeste niveau siden regeringsdannelsen.

Regeringspartiet står til 12,3 procent i en måling fra Voxmeter foretaget for Ritzau.

Det er sket en enkelt gang tidligere i SVM-regeringens tid - i august sidste år.

Ellers skal man tilbage til 11. december 2022 i den afsluttende fase af regeringsforhandlingerne for at finde en bedre måling. Dengang på 13 procent.

Det var blot tre dage før, at statsminister Mette Frederiksen (S) kunne præsentere en noget uvant bred regering med Socialdemokratiet, Moderaterne og Venstre.

Venstres vælgere var tilsyneladende ikke var med på, at det gamle liberale parti skulle involvere sig med Socialdemokratiet, som traditionelt har været den modpol, som partiet har defineret sig op imod.

Det var tilfældet i den tidligere S-regering, hvor daværende Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen ville have en advokatundersøgelse af Mette Frederiksens ansvar i minksagen.

Ellemann lovede for åben skærm, at han ikke ville gøre Frederiksen til statsminister.

Blot to måneder senere gjorde han netop det efter et længere forhandlingsforløb på Marienborg i vinteren 2022.

Venstres vælgere var ikke med. Så efterfølgende rejste partitoppen rundt i hele landet for at forklare de liberale vælgere, hvorfor det gav mening at gå med i den brede regering.

Venstre fik 13,3 procent af stemmerne ved valget i 2022.

Efter at have ligget længe mellem cirka 8 og 10 procent i målinger har partiet haft en opadgående tendens de seneste tre målinger, og i mandagens måling er partiet med til at trække regeringen op på 36,4 procent.

Omvendt ligger et andet regeringsparti - Moderaterne - med 3,3 procent på det laveste niveau i partiets tid i Folketinget.

Der er en statistisk usikkerhed på 1,1 procentpoint for Moderaterne i målingen fra Voxmeter.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT