Tidligere SF-formand vil stille op i Svendborg: Ledelsen siger nej

25. OKT 2024 • 14:43ERHVERV/POLITIK

Annette Vilhelmsen måtte ikke tale dårligt om Socialdemokratiet, hvis hun ville stille op til kommunalvalget.

Annette Vilhelmsen, som er tidligere formand for SF, ville gerne stille op til kommunalvalget i Svendborg, men hun har fået et nej fra landsledelsen.

Det skriver Fyns Amts Avis, som har talt med den tidligere formand.

Hun fortæller til avisen, at hun i første omgang blev mødt af nogle krav fra partiledelsen, hvis hun ville være medlem af SF og stille op til kommunalvalget.

- Betingelserne var, at jeg ikke måtte udtale mig på vegne af SF, at jeg ikke måtte deltage i radioprogrammer, og jeg ikke måtte tale dårligt om Socialdemokratiet, siger Annette Vilhelmsen.

Hun henvendte sig til SF-formand Pia Olsen Dyhr, som ikke svarede hende, og næstformand Lise Müller, men uden at få klare svar.

Derfor meldte hun sig ind i partiet igen, efter at hun havde meldt sig ud i 2017 for at blive direktør for Tietgenskolen.

Men det blev ikke en formsag at blive medlem af det parti, hun tidligere har været formand for.

Den tidligere formands ønske blev behandlet af landsledelsen 7. oktober. Et flertal af de 27 medlemmer stemte nej til Vilhelmsens medlemskab.

Hun har efterfølgende forsøgt at grave i, hvad det var, hun skulle have sagt, som havde brudt tilliden til SF's landsledelse.

- Jeg kunne ikke få nogen forklaring på, hvorfor disse betingelser skulle stilles. Kun at der ikke var tillid til mig. Så de betingelser kunne jeg selvfølgelig ikke underlægge mig. Jeg ønsker ikke at få mundkurv på, siger Anette Vilhelmsen til avisen.

Hun mener, at det måske hænger sammen med, at hun i radioudsendelsen Svingdøren på P1 fortalte, at hun var blevet truet til tavshed af en socialdemokrat i sagen om skolereformen.

Partiledelsen har ingen kommentarer til spørgsmålet eller udtalelserne fra Annette Vilhelmsen, som var formand i SF fra 2012 til 2014.

- Det er en personsag, og jeg kan ikke kommentere den yderligere, siger SF-næstformand Benjamin Bilde Boelsmand til Ritzau.

I kampen om at blive formand for SF vandt Annette Vilhelmsen over forhåndsfavoritten Astrid Krag, som siden skiftede til Socialdemokratiet.

Det førte i sidste ende til, at hun trak SF ud af regeringen på grund af salget af dele af Dong.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT