Stor handel sender ifølge medier NBA-profil til New York

28. SEP 2024 • 08:44SPORT

Karl-Anthony Towns skal efter ni år i Minnesota Timberwolves spille basketball for New York Knicks.

Store handler har det hvert år med at rykke godt og grundigt rundt på de tektoniske plader i basketball-ligaen NBA.

Det kan meget vel blive resultatet af en handel, som er blevet indgået mellem de tre hold New York Knicks, Minnesota Timberwolves og Charlotte Hornets.

Her har Knicks ifølge The Athletic, ESPN og flere andre amerikanske medier sikret sig den 28-årige center Karl-Anthony Towns, som dermed fortsætter karrieren i New York efter ni sæsoner i Minnesota.

Towns har været en af ligaens bedste spillere på sin position i flere år, og han er fire gange blevet valgt til ligaens All-Star-hold - senest i den forgangne sæson.

Med handlen overtager New York Knicks samtidig hans kolossale kontrakt på 220 millioner dollar over fire år. Det svarer til knap 1,5 milliarder kroner.

New York nåede i den forgangne sæson anden runde i slutspillet svarende til kvartfinalerne og har nu sammensat et hold, som på papiret bør have mulighed for at gå langt, når det igen går løs fra oktober.

Som en del af handlen siger New York Knicks til gengæld farvel til Julius Randle og Donte DiVincenzo, som tager turen den anden vej til Minnesota Timberwolves.

Særligt Randle har været fremtrædende i de forgangne sæsoner og blev i 2021, 2023 og 2024 valgt til NBA's All-Star-hold.

Desuden har Minnesota fået et førstevalg i 2025-udgaven af draften, hvor klubberne vælger spillere fra de amerikanske universiteter.

Også Minnesota regnes som en af favoritterne til titlen i den kommende sæson, efter at holdet senest nåede semifinalerne.

Charlotte Hornets er med i handlen som en teknisk formalitet, for at handlen økonomisk kan hænge sammen for New York Knicks, men holdet hverken modtager eller afgiver spillere.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT