Schweizere inspirerer landsholdet før møde med Tyskland

27. JUN 2024 • 11:51SPORT

Schweiz neutraliserede Tysklands styrker, og det lader Danmark sig inspirere af før EM-ottendedelsfinale.

I søndags sad alle spillerne på det danske fodboldlandshold og så EM-gruppekampen mellem Tyskland og Schweiz, og fjernsynskiggeriet kommer nu til at gavne dem før lørdagens EM-ottendedelsfinale mod værtsnationen.

På det tidspunkt vidste danskerne, at de meget vel kunne komme til at møde et af de to hold i ottendedelsfinalen, hvis Danmark selv formåede at spille sig videre to døgn senere.

Schweiz' tilgang til at møde Tyskland kan de danske spillere nu bruge som inspiration inden ottendedelsfinalen. Schweizerne var tæt på at tage sejren og vinde gruppen, men til sidst udlignede Tyskland.

Yussuf Poulsen så kloge schweiziske takter.

- Vi var ikke 100 procent sikre på at møde Tyskland eller Schweiz, vi kunne også være gået videre som treer, men vi sad alle og så lige netop den kamp, for det var sandsynligt, at vi kunne gå videre som toer og møde en af dem.

- Schweiz viste, hvordan man kan gøre ondt på Tyskland. Schweiz var rigtig dygtige til at lukke ned for de ting, Tyskland er rigtig gode til, og samtidig gjorde schweizerne ondt på de punkter, hvor Tyskland har problemer.

- Jeg tror, alle spillere sad og kiggede godt efter for at se, hvor mulighederne ligger, siger Yussuf Poulsen.

De velorganiserede schweizere lykkedes med at tage brodden af Tysklands hurtige pasningsspil og driblestærke individualister, så det tyske spil i stedet blev reduceret til endeløst boldflytteri i jagten på at finde en åbning.

Offensivt nærede Schweiz sig mest på kontraangreb, men der var også gode muligheder mod et tysk hold, der hellere ville have bolden end at jagte den.

Assistenttræner Christian Poulsen, der blandt andet har en analytisk funktion i trænerstaben, finder også inspiration i schweizernes indsats.

- Tyskerne er bedre med bolden end uden bolden, det så vi i deres seneste kamp mod Schweiz, hvor schweizerne spillede en fin kamp.

- Vi skal byde Tyskland op til dans. Selvfølgelig har vi respekt for tyskerne, de har nogle fantastiske spillere. De så virkelig stærke ud i åbningskampen mod Skotland, men i de efterfølgende kampe har vi også set nogle svagheder, siger Christian Poulsen.

Efter 5-1-sejren over Skotland i EM-åbneren vandt tyskerne 2-0 over Ungarn før 1-1-kampen mod Schweiz.

I de tre gruppekampe startede Tyskland med de samme 11 spillere, men det kan holdet ikke gøre mod Danmark. Julian Nagelsmann skal som minimum lave én ændring, da stopperen Jonathan Tah har karantæne. I tillæg er forsvarskollega Antonio Rüdiger småskadet, men ventes klar.

- Tyskland er kommet lidt ned på jorden, og de kommer til at have nogle udfordringer omkring deres opstilling. De har spillet med præcis det samme hold i de første tre kampe, men det kan de ikke gøre mod os. Så alt kommer ikke bare til at køre i olie for dem, forventer Christian Poulsen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

29. JUN 2024 • 23:38SPORT
Thomas Delaney: Den er meget tung