Tysk landstræner håber på kampklar Eriksen

28. JUN 2024 • 19:31SPORT

Julian Nagelsmann ser gerne, at Christian Eriksen er helt frisk til at møde Tyskland.

Tysklands fodboldlandstræner, Julian Nagelsmann, vil gerne have, at den danske landsholdsstjerne Christian Eriksen bliver klar til at spille lørdagens EM-ottendedelsfinale, selv om det umiddelbart vil være en fordel for Tyskland, hvis fynboen ikke er med.

Det siger Nagelsmann på et pressemøde i Dortmund fredag aften, efter at han bliver overbragt informationen om, at Eriksen ikke trænede fredag på grund af utilpashed.

- Jeg var ikke klar over, at han ikke trænede med, men det ved jeg nu. Men det har ingen betydning for vores forberedelser, at han ikke trænede, hvis han er klar til kampen. Han spiller nok, hvis det ikke er et stort problem eller en slem skade.

- Han er speciel spiller, der er god til at finde rummene mellem kæderne og skabe chancer på den sidste tredjedel af banen. Jeg håber, han spiller, for jeg kan rigtig godt lide ham, siger Nagelsmann.

Landstræner Kasper Hjulmand fortalte samme sted en time tidligere, at Eriksen ventes at komme sig helt over de maveproblemer, han har pådraget sig.

Julian Nagelsmann har set Danmarks tre første EM-gruppekampe, og han er særligt imponeret af Danmarks defensiv, men advarer mod at undervurdere Danmarks offensiv, selv om det blot er blevet til to danske EM-scoringer.

- Det er et stærkt hold, som vi har stor respekt for. Danmark er et meget velorganiseret hold, der kan variere mellem højt og lavt pres. Det er et fysisk stærkt hold, og de er i stand til at stille sig ned og forsvare dybt.

- De er også gode med bolden, så vi skal tage os i agt nær vores eget mål, for de har mange spillere, der kan flytte bolden på førsteberøringen eller score på langskud, siger Nagelsmann.

Kapaciteten på stadion i Dortmund er under EM reduceret fra mere end 80.000 til cirka 62.000, da ståpladser er omdannet til siddepladser. Bortset fra cirka 6000 danskere ventes de øvrige tilskuere at være tyskere, og det pres skal give værterne et boost og ikke være en hæmsko.

- Der vil altid være store forventninger til os, uanset om vi spiller på hjemmebane eller ej. Jeg er sikker på, at vi får stor støtte, og jeg tror, at det er med til at give vores hold et løft. Jeg håber, vores fans kommer til at lave meget larm og skubbe os frem, siger Nagelsmann.

Han beretter, at forsvarsprofilen Antonio Rüdiger ventes kampklar efter at have været småskadet.

- Rüdiger er meget vigtig for os. Vi har gjort alt gennem ugen for at få ham klar, og han så god ud til træning i morges (fredag, red.). Han ser ud til at være klar igen, så hvis der ikke sker noget uforudset, så spiller han mod Danmark, siger Nagelsmann.

De tyske medier og fans har siden gruppespillet flittigt diskuteret, om det ikke er tid til at starte med boksangriberen Niclas Füllkrug i angrebet i stedet for teknikeren Kai Havertz. Det er ikke en debat, den tyske landstræner giver noget for.

- Jeg kommer ikke til at sige, hvem af dem der starter inde. Der vil altid være diskussioner om vores startopstilling, men vi har meget ekspertise i vores stab, så vi behøver ikke følge med eller deltage i diskussionerne, siger Nagelsmann.

Midtbanespilleren Robert Andrich fortæller, at selvtilliden er stor på det tyske hold før ottendedelsfinalen.

- Man kan se på holdet, at de syv point i gruppespillet har givet os selvtillid. Den sult skal vi tage med ind i kampen mod Danmark, så vi kan gå videre til kvartfinalen. Det bliver ikke en nem kamp, men jeg har en stor tro på, at vi går videre, siger Andrich.

- Vi regner ikke med, at vi skal forlade turneringen nu.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU