Mørkøv undrer sig over "virkelig dårlig" Cavendish

29. JUN 2024 • 20:10SPORT

Mark Cavendish var skidt kørende på 1. etape, men blev hjulpet i mål af fire holdkammerater.

Den danske hjælperytter Michael Mørkøv er overrasket over, at hans kaptajn, Mark Cavendish fik så store problemer på 1. etape af Tour de France.

Allerede på den første af de syv stigninger sakkede den rekordjagtende brite bagud, og derfra blev det en lang dag med et konstant blik på tidsgrænsen.

- Mark underpræsterede. Han kørte virkelig dårligt på den første stigning. For mig at se var det helt klart varmen, der slog ham ud, for der blev ikke kørt specielt stærkt.

- Det var et tempo, vi burde kunne følge med i. Jeg er ikke i tvivl om, at han er i bedre form, end det han viste i dag, siger Mørkøv til TV 2 Sport.

Cavendish kastede tilsyneladende op undervejs og måtte hjælpes igennem etapen af fire holdkammerater. Men briten mener selv, at situationen var under kontrol.

- Det er ikke let. Som jeg altid siger: Hvis du har min kropstype, så lad være med at begynde at cykle, siger han med et smil.

- Vi ved, hvad vi laver. Det betyder ikke, at det var let, for det var så varmt. Men vi havde en plan, og vi holdt os til den.

- Okay, vi ville gerne have siddet med hovedfeltet på en stigning mere, men jeg er glad for, at vi klarede det. Det er lidt kedeligt, men det er altid en god historie, når vi er tæt på tidsgrænsen, siger Cavendish.

Den 39-årige brite jagter sin 35. etapesejr, der vil bringe ham alene i spidsen af rekordlisten. Lørdag kom han i mål godt 39 minutter efter etapevinder Romain Bardet.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU