Dansk træner skaffer Panama overraskende sejr over værter

28. JUN 2024 • 08:07SPORT

Panama vandt natten til fredag dansk tid 2-1 over værterne fra USA i Copa America.

Panama, der har danskspanieren Thomas Christiansen i spidsen som træner, har højst overraskende sikret sig sin første sejr i Copa America.

Det skete natten til fredag dansk tid med en sejr på 2-1 over værterne fra USA i anden kamp i gruppespillet.

Opgøret startede skidt for amerikanerne, som efter 18 minutter kom en mand i undertal, da Timothy Weah fik rødt kort.

Weah blev sendt tidligt i bad for at have slået ud efter Panamas Roderick Miller.

Weah undskylder efter kampen for sin gerning.

- Et øjebliks frustration førte til en grim konsekvens, og jeg beklager dybt over for holdkammerater, trænere, familien og vores fans, skriver Weah på Instagram.

Trods en mand i undertal bragte Folarin Balogun USA foran 1-0 efter 22 minutter.

Det skete med et fremragende langskud, der gik i mål via stolpen.

Panama kom hurtigt igen, da Cesar Blackman på kanten af feltet udlignede blot fire minutter senere.

José Fajardo scorede det afgørende mål med syv minutter tilbage efter et indlæg fra Abdiel Ayarza.

Med blot to minutter igen kom også Panama en mand i undertal, da Adalberto Carrasquilla lavede en grim tackling på Christian Pulisic.

Panama tabte sin første kamp i gruppespillet til Uruguay, mens USA vandt sin første kamp mod Bolivia.

I gruppens anden kamp natten til fredag dansk tid vandt Uruguay 5-0 over Bolivia. Uruguay fører gruppen med seks point foran USA og Panama, der begge har tre. De to bedste avancerer til kvartfinalerne.

Panama deltog også ved Copa America i 2016. Dengang røg holdet ud efter gruppespillet, men fik dog en sejr over Bolivia undervejs.

Den tidligere Barcelona-dansker Christiansen med to landskampe for Spanien i 1993 har stået i spidsen for Panama siden 2020.

USA er nummer 11 på verdensranglisten, mens Panama er nummer 43.