Overbelastning får Blichfeldt til at droppe turnering i Canada

27. JUN 2024 • 12:42SPORT

OL-atleten Mia Blichfeldt var egentlig kommet sig over sin knæskade, men så begyndte det andet knæ at drille.

Det er over to måneder siden, at Mia Blichfeldt senest spillede en kamp, og det kommer hun heller ikke til frem mod OL i Paris.

Badmintonspilleren havde planlagt at tage til næste uges turnering i Canada, men den er hun blevet nødt til at droppe.

Egentlig var hun kommet af med den knæskade, der har generet hende i længere tid. Men nu er et nyt problem dukket op.

- Jeg har ingen problemer med mit venstre knæ, hvilket er virkelig fantastisk, i forhold til hvor slem bruskskaden så ud.

- Men jeg fået en mindre overbelastningsskade i mit andet knæ, fordi jeg har overkompenseret. Det er naturligt, men det betyder, at jeg ikke kommer til Canada, siger hun.

Modsat de andre singlespillere deltog hun ikke i landsholdets træning i Brøndby Hallen torsdag formiddag. I stedet var hun i styrkelokalet.

- Det er aldrig fedt at have en skade, men jeg kender mit knæ. Det er ikke noget nyt, vildt og voldsomt. Det er bare overbelastning, så jeg er rimelig rolig omkring det. Men jeg er ked af, at jeg ikke kommer til Canada.

- Man skal nulstille planlægningen igen, og så får jeg ikke spillet en turnering, inden jeg skal stå på banen i Paris. Men det vigtigste for mig og alle omkring mig er, at jeg kommer afsted fit for fight, forklarer hun.

Den manglende kamptræning behøver ikke at være et problem, mener landstræner Jesper Hovgaard, der er ansvarlig for Mia Blichfeldt til turneringerne.

Det handler om at få flere kamplignende sekvenser ind i den daglige træning.

- Det ville man egentlig altid gøre, men nu bliver vi nok nødt til at prioritere det lidt højere, slår han fast.

Træneren er fortsat fortrøstningsfuld på Blichfeldts vegne, når det gælder sommerlegene, der begynder i slutningen af juli.

- Det bliver jeg nødt til at være, og det synes jeg også, at der er grund til. Hun har flyttet sig meget de seneste to måneder, siger landstræneren.

26-årige Mia Blichfeldt deltager ved OL for anden gang.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

29. JUN 2024 • 23:38SPORT
Thomas Delaney: Den er meget tung