Anders Thomsen vender tilbage til VM-serien i speedway

4. OKT 2024 • 20:17SPORT

Anders Thomsen er tilbage i VM-serien efter en flot andenplads i GP Challenge fredag.

Danmark er sikret mindst én deltager i næste års VM-serie i speedway.

Det blev en kendsgerning fredag, da 30-årige Thomsen blev nummer to i GP Challenge, hvor 16 kørere kæmpede om fire VM-billetter.

Thomsen startede haltende med en anden- og en tredjeplads i sine to første heats, men herefter blev det til tre heatsejre i træk, og billetten var i hus.

Thomsen vender dermed tilbage til kampen om VM-titlen.

Han var også med fra 2021 til 2023 som fast kører. I 27 grandprixer er det blevet til en enkelt sejr - i polske Gorzow i 2022.

Stævnets to andre danskere, 26-årige Frederik Jakobsen og 30-årige Rasmus Jensen, hentede beskedne seks point i deres fem heats og var et godt stykke fra top-4.

I stedet følger australske Brady Kurtz efter Thomsen og er ny kører i 2025. Australske Max Fricke og polske Dominik Kubera tog de øvrige to pladser og bliver dermed i VM-serien.

Kun de seks bedste fra denne sæsons VM-serie - Bartosz Zmarzlik, Robert Lambert, Fredrik Lindgren, Dan Bewley, Martin Vaculik og Jack Holder - samt europamesteren Andzejs Lebedevs - var før fredagens løb sikret en plads i 2025-udgaven.

Det tal er nu oppe på 11. De resterende fire faste kørere i VM-serien bliver fundet via wildcards.

Et sådan kan Mikkel Michelsen meget vel få som nummer syv i 2024, især fordi han missede de tre afsluttende grandprixer efter et voldsomt styrt i Letland.

Leon Madsen blev nummer ni efter en meget ujævn sæson, men sluttede trods alt af med en andenplads, da polske Torun i sidste uge var vært for det afsluttende grandprix, og er som samlet toer i både 2019 og 2022 givetvis også i spil til et wildcard.

Til Madsens fordel tæller også, at Kubera fredag sikrede sig en billet.

Nu er han efter Michelsen den bedst placerede i denne sæsons VM-serie, som ikke har sikret sig en plads.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT