Laporte tager første sæsonsejr i mudret klassiker

6. OKT 2024 • 17:32SPORT

På sæsonens faldereb lykkedes det endelig Christophe Laporte at vinde, da han var hurtigst i Paris-Tours.

Den franske cykelstjerne Christophe Laporte kommer alligevel ikke til at gå på vinterpause uden en eneste sejr at se tilbage på.

I et af sæsonens sidste løb tog den 31-årige Visma-rytter revanche for en ellers sejrsløs sæson ved at vinde klassikeren Paris-Tours efter en afsluttende spurt mod Lidl-Treks tjekke Mathias Vacek.

Fuldstændig indsmurt i mudder nåede de to ryttere sammen ind på opløbsstrækningen i Tours, og her var Laporte som forventet hurtigst.

Der var pæne danske forventninger til løbet, som både Søren Kragh Andersen og Casper Pedersen har vundet i nyere tid.

Paris-Tours har ændret udseende og karakter flere gange i sin mere end 100 år lange historie. I dag er det kendetegnet ved en række grussektioner sidst på ruten, og en ruteprofil, der ligger godt til en stribe danske profiler.

Folk som Kragh Andersen, Mads Pedersen og Magnus Cort var til start, men ingen af dem kom i mål blandt de bedste.

Pedersen fik ellers en markant rolle i løbet, da han med 70 kilometer til mål kørte væk fra feltet og kæmpede sig op til en udbrydertrio.

Danskeren kørte så stærkt, at to af de tre udbrydere måtte opgive at følge med. Kun Vismas italiener Edoardo Affini kunne hænge på, men uden at tage føringer.

I en periode var det en direkte duel mellem Pedersen og det jagtende felt, hvor blandt andet Søren Kragh Andersen tog et stort slæb.

En punktering satte dog en brat stopper for Kraghs arbejdsraseri, og så var løbet reelt slut for den uheldige dansker.

Ude foran faldt Affini efterhånden fra, men hans noget mere prominente holdkammerat Christophe Laporte nåede op i stedet. Også Mads Pedersens Lidl-Trek-kollega Mathias Vacek sluttede sig til.

Den offensive kørsel havde tydeligvis kostet danskeren kræfter, og med godt 20 kilometer igen sakkede han bagud på et grusstykke og lod sig falde ned til feltet bagved.

Her var ingen i stand til at samarbejde, eller også kneb det med energien. I hvert fald fik Laporte og Vacek lov at køre sammen til Tours og afgøre løbet imellem sig.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT