Esbjerg dominerer efter pausen og tager vigtig CL-sejr

6. OKT 2024 • 15:37SPORT

Team Esbjerg var på intet tidspunkt bagud mod Rapid Bucuresti og sikrede to vigtige point i Champions League.

Team Esbjerg levede søndag op til favoritværdigheden og sikrede to vigtige point mod Rapid Bucuresti i kvindernes Champions League.

Rumænerne var på intet tidspunkt foran og måtte tage fra Esbjerg med et nederlag på 32-39.

Efter blot én sejr i de tre første kampe var vestjyderne tvunget til at levere et godt resultat for at holde trit med topholdene i gruppen.

Med sejren har holdet nu fire point. Det er samme antal som Odense Håndbold.

Gruppen toppes af Brest Bretagne og det ungarske storhold Györ, som hver især står noteret for seks point.

Søndagens duel startede jævnbyrdigt.

Værterne straffede passivt forsvarsspil fra rumænerne, der imidlertid hurtigt svarede igen.

To udvisninger til Esbjerg i starten var også medvirkende til, at der efter ti minutters spil stod 6-6.

Anna Kristensen tog herefter fra i Esbjerg-målet, og som følge af blandt andet en velsmurt kontramaskine scorede danskerne fire mål i streg.

Det blev siden mere rodet, inden Live Rushfeldt Deila, der også var usvigelig sikker på straffekast, sørgede for en pauseføring til Esbjerg på 18-15.

I anden halvleg gik det kun den rigtige vej for Esbjerg.

Med først tre og siden fem mål i streg bragte danskerne sig foran med ti mål, og herfra var det kun et spørgsmål om, hvor stor sejren ville blive.

I det sidste kvarter blev langsomme tilbageløb fra rumænerne udnyttet og hurtige kontrasituationer omsat til mål.

Flere timeouts forlangt af gæsterne kunne ikke forhindre Esbjerg i at gå fra banen med en sikker sejr.

Det var til trods for flere tekniske fejl fra Esbjerg mod slutningen, hvor rumænerne fik pyntet en smule på resultatet.

Med ni mål hver blev den norske stjerne Henny Reistad og Live Rushfeldt Deila topscorere for Esbjerg.

Næste opgave for vestjyderne i Champions League er kampen mod Vipers Kristiansand, der kommer til Danmark 13. oktober.

Den kommende modstander vandt lørdag 26-24 over Odense.