DM-sølvvindere får tiltrængt succes i bundopgør på isen

6. OKT 2024 • 17:34SPORT

Esbjerg Energy fik brudt nederlagsstime, men måtte have straffeslag til hjælp for at slå bundholdet Rødovre.

Der har ikke været meget medaljeglans over Esbjerg Energy i den nye ishockeysæsons første uger.

Kun syv point var det blevet til i de første otte kampe, og derfor var det en tiltrængt succesoplevelse, da sidste sæsons sølvvindere søndag eftermiddag på udebane besejrede bundproppen Rødovre Mighty Bulls 3-2 efter straffeslag.

Dermed fik træner Dan Jensens tropper brudt en sløj stime på fire nederlag i træk. Men det må alligevel nage esbjergenserne, at de ikke vandt kampen i ordinær spilletid og sikrede sig maksimalt pointudbytte.

På mål af Niklas Andersen og Grayson Downing førte Esbjerg nemlig 2-0 og dominerede skudstatistikken uden at kunne holde forspringet over 60 minutter.

17-årige William Bundgaard fik reduceret for Rødovre efter en god halv time, og med knap fire minutter tilbage udlignede Niclas Krarup i powerplay til begejstring for de kun knap 900 tilskuere i Rødovre Skøjte Arena.

Der blev ikke scoret i overtiden, så der skulle straffeslag til at finde en vinder. Her viste Downing igen sin målfarlighed og var den eneste af seks skytter, der magtede at få pucken i nettet.

Trods sejren er Esbjerg fortsat placeret i bundregionen af Metal Ligaen. Rødovre er sidst med fem point for otte kampe.

Også søndagens to øvrige kampe sluttede med udesejre efter uafgjort i ordinær tid.

I Frederikshavn gav Aalborg Pirates' Darien Craighead sit hold en 2-1-sejr med en scoring 13 sekunder inde i overtiden.

Herlev Eagles fortsatte de gode takter med en 4-3-sejr i Vojens over mestrene fra Sønderjyske. Maxime Trepanier stod for den afgørende fuldtræffer.