Dansk golfkomet når milepæl med fjerdeplads i Skotland

6. OKT 2024 • 18:19SPORT

Rasmus Neergaard-Petersen opnåede sin karriere mest indbringende uge med en fjerdeplads.

Golfspilleren Rasmus Neergaard-Petersen blev søndag noteret for sin karrieres nok største resultat og ikke mindst klart største præmiecheck.

Den 25-årige dansker blev således en delt nummer fire i DP World Tour-turneringen Alfred Dunhill Links Championship i Skotland og indkasserede et beløb svarende til i underkanten af 1,5 millioner kroner for bedriften.

Neergaard-Petersen var hen mod afslutningen af søndagens runde lige ved at få fat helt i toppen, da de to spillere i førerbolden begge kiksede på hul 13.

Men da han selv kort efter lavede en dobbeltbogey på 14. hul, mistede han igen kontakten.

Den danske komet sluttede med en samlet score på 19 slag under banens par, og det var seks slag efter vinderen Tyrrell Hatton. Englænderen vandt turneringen for tredje gang.

Neergaard-Petersen har i det hele taget haft et forrygende 2024, efter at han i 2023 blev professionel efter fem år på college i USA.

Han startede året på Challenge Tour, som rangerer under DP World Tour. Men i september blev han automatisk rykket op, efter at han tog sin tredje turneringssejr på Challenge Tour.

I denne uge spillede han sin 13. turnering på DP World Tour, og det var anden gang, at han placerede sig i top-10 efter en syvendeplads i München i 2023.

Yderligere syv danskere var med i feltet i Alfred Dunhill Links Championship, som har en samlet præmiesum svarende til 34 millioner kroner.

Kun tre af de otte klarede cuttet, men alle tre fik til gengæld fine placeringer.

Efter en af søndagens bedste runder susede Niklas Nørgaard Møller således op og dele 12.-pladsen med blandt andre Thorbjørn Olesen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT