Helle Thomsens tropper knækker NFH i tæt CL-affære

6. OKT 2024 • 17:34SPORT

Nykøbing Falster var tæt på en stor overraskelse med tabte for fjerde gang i Champions League.

Nykøbing Falster Håndbold (NFH) er stadig uden point i Champions League.

Det står klart efter søndagens udekamp mod CSM Bucuresti, der slog danskerne 27-26.

NFH kan dog glæde sig over meget klar fremgang fra store nederlag i Budapest og Ljubljana tidligere på gruppespillet - samt at man har overstået nu fire af de klart sværeste kampe.

CSM Bucuresti, der har danske Helle Thomsen som cheftræner, er med seks point efter fire runder med i toppen af gruppen.

Rumænerne har også de danske fløjstjerner Trine Østergaard og Emma Friis i sin trup, og de bidrog med henholdsvis tre og to træffere i opgøret.

NFH fik en skrækkelig start på opgøret i den rumænske hovedstad og havde mere end almindelig svært ved at komme i gang med målscoringen, hvorfor den stod 5-1 efter små ti minutter.

Det skyldes både CSM-målvogter Evelina Eriksson, men også en stribe dårlige og upræcise afslutninger.

Det blev rettet nogenlunde op efter en timeout, og så sivede sygen stille og roligt over på hjemmeholdet. Helle Thomsens tropper gik fuldstændig i stå, og på 13 minutter blev 8-5 forvandlet til 10-14.

Blandt andet fordi NFH var modig i sit forsvarsspil og meget skarp i kontrafasen, når værterne fejlede.

Desværre for NFH vågnede stjerneveteranen Cristina Neagu op og lynede et par gange umiddelbart inden pausen, og det var 12-14 efter 30 minutter.

Anden halvleg startede som første med et yderst uskarpt udehold, som blot scorede to gange på første cirka 13 minutter, hvorfor føringen smuldrede og forsvandt.

Det var dog ikke værre, end at rumænerne blot var foran 18-16, da NFH igen oppede sig og kom tilbage i kampen.

Neagu gik forrest for værterne, mens gæsterne spredte sine scoringer mere ud, og det var en passende opskrift for begge, der fulgtes pænt ad frem til afslutningen.

Her blev det afgørende, at NFH ved 25-26 blev dømt for nøl, inden Neagu med sit tiende mål reelt sikrede sejren i det følgende angreb.