Iklædt grøn trøje tager Girmay sin anden Tour-etapesejr

6. JUL 2024 • 17:48SPORT

Biniam Girmay var på stregen hurtigere end Jasper Philipsen og Arnaud De Lie, da han vandt 8. etape af Touren.

For anden gang i årets Tour de France var Biniam Girmay lørdag hurtigst på stregen i en massespurt.

Efter en perfekt timet spurt kunne Intermarché-rytteren fra Eritrea række hænderne i vejret som vinder af 8. etape af årets Tour.

I den stigende spurt henviste han Jasper Philipsen (Alpecin) og Arnaud De Lie (Lotto) til anden- og tredjepladsen.

Biniam Girmay vandt etapen iklædt den grønne trøje, og han øger nu sit forspring i pointkonkurrencen.

Også på 3. etape var Girmay hurtigst, hvor han tog sin første Tour de France-etapesejr i karrieren.

Klassementsfavoritterne kom sikkert med feltet hjem, og Tadej Pogacar (UAE) er dermed fortsat i den gule førertrøje med Jonas Vingegaard (Visma) på tredjepladsen.

Inden 8. etape kom undervejs, var der dårlige danske nyheder fra Frankrig. Mads Pedersen (Lidl-Trek) stillede ikke til start, da smerterne og hævelsen efter styrtet på 5. etape ikke var i bedring.

Dermed trillede kun seks danske ryttere ud på den let kuperede etape mod det nordlige Frankrig, og hvis man havde forventet vild og voldsom udbrudskamp fra etapens start, blev man skuffet.

Etapen startede ganske overraskende med, at Jonas Abrahamsen (Uno-X) og de to EF-ryttere Neilson Powless og Stefan Bissegger kørte fra feltet uden den store kamp.

Godt 22 kilometer senere forsøgte EF at lægge endnu et lag på iscenesættelsen af et storslået angreb, da Alberto Bettiol fungerede som leadout for Ben Healy på en stigning.

Duoen fik vækket feltet, men ikke skabt den nødvendige afstand, og efter eksplosionen kom der atter samling og ro i geledderne.

Det udnyttede Abrahamsen til at sejle væk på egen hånd og fortsætte sin høst af point til både bjergkonkurrencen og pointkonkurrencen.

Med 70 kilometer til mål havde han fem minutter ned til feltet, hvor sprinterne kunne dufte muligheden for en sejr.

Efter flere byger undervejs på etapen var det i tørvejr, at Abrahamsen blev hentet igen med 14 kilometer til mål.

Modsat de foregående sprinteretaper i årets Tour de France sluttede dagens etape med et stigende opløb til stregen, og det passede tydeligt Biniam Girmay i den grønne trøje.

Han fik placeret sig perfekt, og selv om Jasper Philipsen åbnede spurten og gik forbi, var der ingen tvivl om, at Girmay var den stærkeste af de to.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT