Eddy Merckx: Pogacar er større end mig nu

30. SEP 2024 • 17:14SPORT

Eddy Merckx mener, at Tadej Pogacar er større end ham selv efter søndagens magtdemonstration ved VM.

Eddy Merckx er af mange blevet kaldt historiens største cykelrytter de seneste årtier, men spørger man den 79-årige belgier selv, kan han ikke længere bryste sig af den status.

Merckx mener, at Tadej Pogacar er den største, efter at han søndag blev verdensmester i landevejscykling efter en sand magtdemonstration.

Tidligere på året har Pogacar også vundet Giro d'Italia og Tour de France suverænt.

- Det er tydeligt, at han nu er over mig. Det tænkte jeg lidt indeni, da jeg så, hvad han lavede i det seneste Tour de France, men efter i aften (søndag, red.) er der ikke længere nogen tvivl, siger Eddy Merckx til den franske sportsavis L'Equipe.

Slovenske Pogacar er den blot tredje rytter i historien, der vinder VM og to af de tre grand tour-løb samme år. Merckx gjorde det selv i 1974, og ireren Stephen Roche stod for bedriften i 1987.

- Selvfølgelig kan man aldrig sammenligne tiderne, men vi har at gøre med en utrolig kører her. Han er en kæmpe mester, der er ud over det sædvanlige, lyder det fra Merckx.

Ved søndagens VM sagde Pogacar med 100 kilometer tilbage af løbet farvel til andre favoritter som Mathieu van der Poel og Remco Evenepoel, og derfra kørte Pogacar stort set solo til målstregen.

- Jeg angreb ikke med 100 kilometer tilbage ved et verdensmesterskab. Det Pogacar gjorde, er utænkeligt, mener Merckx.

Han nåede at vinde både Touren og Giroen fem gange, så den på konto er han stadig foran Pogacar, der har vundet Touren tre gange og Giroen en enkelt gang, men sloveneren er så også kun 26 år og har formentlig mange store sæsoner foran sig.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT