Mobning og pres førte Lewis Hamilton mod depression

30. SEP 2024 • 08:19SPORT

Den syvfoldige Formel 1-verdensmester har gennem livet kæmpet med depression, men står stærkere nu, siger han.

Det mentale helbred blandt sportsfolk har fået større fokus de senere år, efter at stjerner som Naomi Osaka og Simone Biles har stået frem og fortalt om problemer.

Nu beretter også den britiske Formel 1-stjerne Lewis Hamilton om udfordringer med depression allerede som barn og tidligt i sin karriere.

- Jeg tror, det skyldtes problemer med at klare presset fra motorsport samt mobning i skolen. Jeg havde ikke nogen at snakke med, fortæller Hamilton i et interview med The Times.

- Jeg har kæmpet med min mentale sundhed gennem livet. Jeg fik allerede en depression, da jeg var omkring 13 år. Da jeg var i 20'erne, havde jeg også nogle svære år.

Den nu syvfoldige Formel 1-verdensmester debuterede allerede som 21-årig i motorsportens kongeklasse. Han blev samtidig den første sorte kører i Formel 1 nogensinde.

Allerede i sin anden sæson blev han verdensmester, og i 2020 tangerede han Michael Schumachers rekord med syv VM-titler.

Den nu 39-årige brite skiftede fra 2013 til Mercedes efter seks år hos McLaren. De seks seneste VM-titler har han vundet med Mercedes, men fra næste sæson skifter han til Ferrari.

Han fortæller til The Times, at han mentalt står langt bedre rustet i dag og føler, at han har fået viden nok til at håndtere de udfordringer, han møder undervejs.

- Man lærer om de ting, der er blevet nedarvet fra sine forældre, man bemærker mønstrene, og hvordan man reagerer på forskellige ting og kan ændre på den, siger Hamilton.

- Så ting, der har gjort mig vred tidligere i livet, gør det ikke længere. Jeg har flere værktøjer i dag.

Den britiske Formel 1-legende har vundet to grandprixer i indeværende sæson og ligger aktuelt nummer seks i VM-stillingen.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT