Arsenal-målmand fik gode råd kort før vild dobbeltredning

20. SEP 2024 • 03:45SPORT

David Raya valgte at tale med sin målmandstræner, kort før han stod over for straffespark i Champions League.

Den spanske målmand David Raya leverede lidt af en mirakelredning, da han sammen med resten af Arsenal-mandskabet tirsdag var på besøg hos italienske Atalanta i fodboldens Champions League.

I begyndelsen af anden halvleg lykkedes det således for Raya først at redde et straffespark og dernæst også at afvise riposten fra tæt afstand.

Den 29-årige spanier afslørede efter kampen, at han i optakten til selve sparket havde fået gode råd fra sin målmandstræner, Inaki Cana.

- Det tog lang tid, før det blev besluttet, om der rent faktisk var straffe. Så jeg besluttede mig for at gå ud for at snakke med min målmandstræner om, hvor jeg skulle kaste mig hen, og hvor jeg ikke skulle.

- Han hjalp mig meget på alle mulige måder, så ros til ham, siger Raya.

Raya sprang til højre for sig selv, da han reddede det hårde og flade straffespark fra Atalantas Mateo Retegui.

Arsenal-målmanden fik skubbet bolden tilbage til Retegui, der derfor kunne sende et hovedstød mod mål fra tæt afstand. Raya var dog kommet hurtigt tilbage på benene og kom flyvende tilbage med endnu en flot redning.

Kampen mellem Arsenal og Atalanta endte 0-0.

Dermed var spanierens redning stærkt medvirkende til, at Arsenal kunne tage et enkelt point med hjem fra Atalantas hjemmebane i Bergamo.

Arsenal-manager Mikel Arteta har sjældent set noget magen til David Rayas dobbeltredning. Det siger han efter opgøret:

- Jeg overværede i dag to af de bedste redninger, jeg har set i min karriere.

Også Atalantas cheftræner, Gian Piero Gasperini, var imponeret.

- Han er en slags kat. Den første redning var god, men den på riposten var helt utrolig. Deres målmand var afgørende, siger han.

David Raya har også i den hjemlige Premier League fået en god start på sæsonen. Her har Arsenal kun lukket et enkelt mål ind i de første fire kampe. London-mandskabet ligger på andenpladsen med 10 point.

/ritzau/

MESTE LÆST SPORT (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT