Politiet beder bilister sætte farten ned i snevejret

20. NOV 2022 • 11:01INDLAND/KRIMINAL

Der er sne- og rimglatte veje i store dele af landet søndag. Politikreds beder bilister om at køre forsigtigt.

Sneen er dalet over store dele af Danmark, og søndag morgen er det særligt indbyggere på Lolland-Falster og på den sydligste del af Sydsjælland, der vågner til hvide omgivelser.

Det fortæller Thor Hartz, der er vagthavende meteorolog ved Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Her har vi en risikomelding ude om, at der er risiko for, at der kan falde mere end 15 centimeter sne på seks timer, siger han.

Det er ikke kun den del af landet, der kan opleve snedække søndag.

- Der er nogle spredte byger særligt i Østjylland og trekantområdet, som kan blive ramt af nogle snebyger. Ikke nær så kraftigt som Lolland-Falster, siger Thor Hartz.

Trekantområdet dækket over området mellem Vejle Fjord, Kolding Fjord og Lillebælt.

Den vagthavende meteorolog har ingen aktuelle målinger søndag kort før klokken 08, men han vurderer ud fra billeder på webcam, at der kan være faldet mellem fem og ti centimeter sne.

Sneen ser ud til at blive ved med at dale resten af søndag med byger over Lolland-Falster samt med spredte byger i Østjylland.

Natten til mandag vil Østfyn, Sjælland og Bornholm få sne at se, og det hvide pudder kan gøre vejene glatte. Derfor bør trafikanter være ekstra opmærksomme.

- Så en stor del af landet vil blive ramt af snebyger. Ikke de store mængder, men der kan godt falde nogle centimeter flere steder, siger Thor Hartz.

Det bliver dermed anden gang på få dage, at bornholmerne får sneen at se. Allerede lørdag faldt der lokalt på Bornholm 10-15 centimeter sne.

Vestjylland ser ud til at gå fri af sneen i denne omgang.

Meteorologen opfordrer folk, der skal ud i trafikken, til at køre i god tid og være opmærksom, da vejene kan være sne- og rimglatte flere steder.

Også hos Fyns Politi advares der om glatte veje, da politikredsen natten til søndag har oplevet flere uheld på grund af vejrforholdene.

Vagtchef Steen Nyland vurderer søndag morgen, at der har været mellem syv og otte glatføreulykker hen over Fyn i forbindelse med snevejret.

- Hvis folk ikke har fået skiftet til vinterdæk, så det er på tide, de får gjort det nu, siger han.

Desuden opfordres bilisterne til at køre forsigtigt og sætte farten ned.

Hos redningskorpset Falck har man siden lørdag aften har lidt ekstra at se til på grund af vejret. Det fortæller Robin Henriksen, der er operations manager på Falcks vagtcentral i Vejle.

- I går aftes havde vi et par uheld på Fynske Motorvej, og vi havde også et par på Sydsjælland.

- Og så havde vi en del fritrækninger på Bornholm i går aftes. Og så har vi haft et par uheld i dag på Sydsjælland, siger han.

Falck, der blandt andet trækker biler fri, hvis de er kørt fast, har man ikke indkaldt ekstra personale til søndagens vejr, men man har dog sørget for, at der er "godt mandet op".

Dog havde man lørdag indkaldt ekstra personale på Bornholm til at hjælpe med fritrækninger af køretøjer.

/ritzau/

MESTE LÆST INDLAND-KRIMINAL (48 T)

SENESTE RITZAU