Zelenskyj deltager i Nordisk Råds session i Island

27. OKT 2024 • 17:06ERHVERV/POLITIK

Den ukrainske præsident skal tirsdag mødes med de nordiske statsministre under Nordisk Råds session.

Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, deltager tirsdag i Nordisk Råds session i den islandske hovedstad, Reykjavik.

Her skal han være gæstetaler og holde bilaterale møder med de nordiske statsministre.

Det fremgår af Nordisk Samarbejdes hjemmeside søndag.

Der står ikke, om statsminister Mette Frederiksen (S) skal mødes med Zelenskyj én-til-én.

Statsministeriet har søndag eftermiddag ingen kommentarer.

Der står på Nordisk Samarbejdes hjemmeside, at der vil blive afholdt en fælles pressekonference i forbindelse med sessionen.

Nordisk Råd er et samarbejdsorgan for parlamenterne i de nordiske lande. Samarbejdet omfatter Danmark, Norge, Sverige, Finland og Island samt Grønland, Færøerne og Åland.

I en fælles udtalelse siger Nordisk Råds præsident, Bryndís Haraldsdóttir, og vicepræsident, Oddný G. Harðardóttir, at Nordisk Råd er beæret over Zelenskyjs kommende besøg.

- Det gør os både stolte og glade at se, at den nordiske støtte til Ukraine er så stærk og konsekvent over hele den partipolitiske skala. Siden Ruslands invasion af Ukraine i 2022 har de nordiske lande aktivt støttet Ukraine i deres kamp.

Nordisk Råd har de seneste år iværksat flere initiativer til støtte for Ukraine, står der på hjemmesiden.

Her fremgår det også, at det for Nordisk Råd er vigtigt at fortsætte arbejdet med at påminde befolkningen om, hvorfor det er vigtigt at blive ved med at støtte Ukraine.

Begrundelsen lyder, at "vi skal være bevidste om, at russisk propaganda hele tiden spredes og får en stadig stærkere tilstedeværelse, også her i Norden".

- Arbejdet for demokrati, retsstaten og menneskerettigheder er en vigtig del af Nordisk Råds internationale strategi, og den omfatter også en stærk støtte til Ukraine, udtaler Nordisk Råds direktør, Kristina Háfoss, på hjemmesiden.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT