Norwegian sælger flere flyrejser men tjener mindre

25. OKT 2024 • 08:27ERHVERV/POLITIK

Norwegians omsætning er vokset 32 procent i tredje kvartal. Men indtjeningen går 2 procent tilbage.

Luftfartskoncernen Norwegian tjente lige over to milliarder norske kroner i tredje kvartal. Det svarer til omkring 1,26 milliarder danske kroner.

Det er to procent mindre end i tredje kvartal 2023.

Det fremgår af Norwegians regnskab, som er blevet offentliggjort fredag morgen.

I perioden er koncernens omsætning ellers vokset med 32 procent til 11,6 milliarder norske kroner - omkring 7,3 milliarder danske kroner.

Norwegian-koncernen består foruden Norwegian også af flyselskabet Widerøe, som flyver indenrigsruter i Norge og til destinationer i Europa.

I en pressemeddelelse udsendt i forbindelse med regnskabet skriver Norwegian, at koncernen har øget sin kapacitet og fyldt flyene mere til lidt højere priser.

- Vi er tilfredse med et solidt kvartal, hvor vi havde en øget belægningsgrad og enhedsindtægter på tværs af begge flyselskaber - særligt set i lyset af kapacitetsforøgelsen på 10 procent hos Norwegian, siger Norwegians koncernchef, Geir Karlsen, i meddelelsen.

Norwegian forventer, at kapaciteten - målt som antal udbudte sædekilometer - vil vokse med 13 procent i løbet af 2024. I tredje kvartal steg kapaciteten med ti procent.

En sædekilometer opgøres ved at gange det samlede antal udbudte sæder med den distance, der bliver fløjet.

Norwegian forventer, at kapacitetsvæksten vil aftage i løbet af 2025. Det skyldes især forsinkelser på levering af fly fra flyproducenten Boeing. Forsinkelserne forventes ifølge Norwegian at blive forværret som følge af en igangværende strejke.

Omkring 30.000 Boeing-ansatte har strejket siden 13. september.

Natten til torsdag dansk tid afviste Boeing-medarbejderne et forslag til en ny lønaftale, der blandt andet skulle give en lønstigning på 35 procent over fire år. Dermed blev strejken forlænget.

I tredje kvartal bestod Norwegians flåde af 86 fly, mens Widerøe havde 49 fly. Norwegian forventer at have omkring 90 fly i sommeren 2025.

/ritzau/

MESTE LÆST ERHVERV-POLITIK (48 T)

SENESTE RITZAU

FÅ ABONNEMENT