Ledigheden rykkede sig ikke ud af stedet i oktober
Ledigheden var uændret i oktober og udgjorde 88.000 personer, svarende til en ledighedsprocent på 2,9.
Ledighedskøen var præcis lige så lang i oktober som i september.Det viser nye tal fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (Star), der har opgjort det sæsonkorrigerede antal fuldtidsledige i sidste måned til 88.000.
Det er præcis samme antal som måneden forinden og udgøres af 12.300 kontanthjælpsmodtagere og 75.700 dagpengemodtagere.
Stilstanden betyder, at ledighedsprocenten fortsat er 2,9 procent.
Star forudså ellers for nogle uger siden med sin såkaldte ledighedsindikator, at ledigheden ville stige en smule, men siden da har tallene altså rettet sig op.
Kristian Skriver, der er seniorøkonom i Dansk Erhverv, kalder det "en lettelse", at ledighed ikke steg i oktober, efter at september bød på en stigning i ledigheden på 800 personer.
- Vi venter dog, at i den kommende tid vil vi se, at ledigheden kravler mere op. Arbejdsmarkedet er gået ind i en mere stille periode, hvor beskæftigelsen falder svagt.
- Ledigheden vil stige svagt de kommende måneder, fordi efterspørgslen efter arbejdskraft er aftaget, vurderer han.
I Dansk Industri mener Steen Nielsen, der er vicedirektør, at erhvervslivet befinder sig i to tempi, når det gælder beskæftigelse og ledighed.
- På den ene side er der mange virksomheder, der stadig mangler arbejdskraft, mens andre virksomheder lider under en mangel på efterspørgsel.
- På det seneste er det som om, at den manglende efterspørgsel er begyndt at veje lidt tungere, og derfor ser vi en vigende tendens i behovet for flere medarbejdere, siger han i en kommentar.
Erik Bjørsted, der er cheføkonom i Dansk Metal, konstaterer oven på dagens tal, at langtidsledigheden er i den lave ende.
- Arbejdsløsheden er fortsat ekstremt lav, og langt de fleste arbejdsløse kommer hurtigt i arbejde igen. Derfor er langtidsledigheden også stadigvæk meget lav.
- Kun omkring 15.500 arbejdsløse er langtidsledige, og det er næsten lige så få som før finanskrisen, skriver han i en kommentar.
Langtidsledige opgøres som personer, der har været ledige i mindst 52 sammenhængende uger.
/ritzau/