Ungdomsklub er klar men mangler penge

Ungdomsklub er klar men mangler penge
Lokalerne her kommer til at danne ramme om den nye Svaneke Ungdomsklub. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 16. NOV 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
16. NOV 2023 • 05:30

Svaneke Ungdomsklub er blevet skabt og har fået lokaler, men foreningen bag mangler penge til at komme i gang, mens den venter på svar fra fonde. Derfor beder den nu byens borgere om hjælp.

En gruppe borgere i Svaneke har længe ønsket sig en klub for de ældste børn i byen. Derfor har de nu stablet en forening på benene, der skal danne ramme om den kommende Svaneke Ungdomsklub.

Foreningens bestyrelse har holdt en stiftende generalforsamling, skaffet et lokale centralt i Svaneke og er nu gået i gang med til at finde penge til klubbens etablering og drift.

Der kan dog gå op til flere måender, før der kommer svar på, om foreningen får støtte fra de forskellige fonde, derfor beder den nu byen om hjælp.

– Vi vil gerne kunne slå dørerne op til klubben før jul, for det haster med at skabe et tilbud til vores børn og unge, siger formand Signe Kühle i en pressemeddelelse.

Svaneke Ungdomsklub skal i første omgang være et tilbud til børn i 6. til 9. klasse på Svaneke Friskole. Bestyrelsen ved, at det er et stort ønske for skolens børn og unge at have et sted at være sammen efter skole og om aftenen.

– De unge mennesker er så klar til at få en klub og har mange ideer til, hvad man skal kunne lave, siger Signe Kühle.

– Vi håber, at byens borgere vil støtte op om klubben ved at donere et lille beløb, så vi kan komme i gang. Det kan være 20 kroner eller 100 kroner, eller hvad man kan undvære. Alt vil blive taget imod med kyshånd, siger hun.

Klubben bliver oprettet for at skabe et tilbud, hvor skolens børn kan dyrke fællesskabet og være sammen efter skole for at undgå ensomhed og mistrivsel.

Tilbuddet er i første omgang målrettet børn fra Svaneke Friskole med to åbningsdage om ugen til en start. Bestyrelsen håber, at klubben kan blive gratis at bruge. Planen er, at forældre driver den på frivillig basis.