Rekordstor udstilling i Rønne: Henrik har besøg af 300 hunde og flere er på vej

Rekordstor udstilling i Rønne: Henrik har besøg af 300 hunde og flere er på vej
Henrik Olsen ejer Nordskoven Strand Camping, og han har tænkt ud af boksen for at byde hundeejerne velkommen. Foto: Sarah Thun Kristensen
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 11. AUG 2022 • 15:30
NYHED | RØNNE | ABONNENT
11. AUG 2022 • 15:30

De første 300 hunde har allerede meldt deres ankomst på Nordskoven Strand Camping. Men det er hverken noget, der larmer eller roder.

 

Der høres af og til et lille arrigt bjæf – den umiskendelige lyd af en lille terriers møde med en større hund. Man skal lige markere sig. Foran indgangen til Nordskoven Strand Camping står vandskåle i forskellige højder. 'Dog saloon', står der på et skilt.

Foran store spejle står oppustelige hundebadekar klar til at give vovsen det daglige bad, og lige inden for døren i receptionen finder man en lille bland selv-bar med snolder til de firbenede.

– For et par uger siden var her fyldt med børnefamilier, og det er faktisk lidt den samme oplevelse, vi har nu. Hundene hopper ikke på hoppepuden, men ellers er der ikke den store forskel, fortæller Henrik Olsen, som ejer pladsen.

Der bliver nemlig lavet aktiviteter, gået ture i naturen, hygget og taget bade og billeder til den helt store guldmedalje.

– Vi har prøvet at tænke kreativt og ud af boksen for at få de mange hundeejere til at føle sig velkomne. Blandt andet med et fotospot, hundebad og dog saloon. Men på samme tid er det også en rent praktisk foranstaltning, fordi der er nogle behov, der skal dækkes, uden at vi går på kompromis med de andre gæsters oplevelse, siger Henrik Olsen.

Han er selv hundeven, og derfor velkommer han med glæde en propfyldt campingplads i forbindelse med weekendens store hundeudstilling.

– Vi har allerede flere hundrede hunde på pladsen lige nu, og i løbet af torsdagen bliver der helt fyldt op.

Han har prøvet at lave et par afgrænsede områder, hvor de gæster, der kommer uden hund, kan være i fred, men hundeejerne har booket i god tid, og derfor er det helt klart dem, der er dominerende på pladsen, og så er de jo faktisk meget fredelige.

– Der er selvfølgelig også gæster, der ikke har hund med, men de tager det med et smil og synes bare det er hyggeligt. Faktisk har jeg ikke fået en eneste klage, fortæller han med et smil.

– Faktisk er en enkelt gæst hundeallergiker, kan han berette.

Men selv ikke det, kan afstedkomme dårligt humør.

Anne Marie og Frede Kræmmer brokker sig på ingen måde over de mange hunde. De har selv haft hund. Foto: Sarah Thun Kristensen

 

Relativt imponerede

Der kommer heller ingen klager fra Anne Marie og Frede Kræmmer, som har taget plads i skyggen foran deres fortelt. De har hørt, at der allerede er 300 hunde på pladsen, og at der er 200 flere på vej, men det er ikke noget, der larmer eller roder.

– Det er jo bare så hyggeligt, og vi må være ærlige og sige, at vi er relativt imponerede over, at det går så problemfrit med alle hundene, fortæller Anne Marie Kræmmer.

De to bor til daglig i København, men de har boet på campingpladsen i en længere periode, og de oplever, at pladsen summer af aktivitet, når hundeejerne indtager den.

– Der er bare gang i den. Hundene skal luftes, og alle snakker med hinanden. Det virker som om, de kender hinanden. Men de snakker nu også med os, selvom vi ikke har en hund, siger hun.

Bortset fra et spand løbske greyhound-hunde, der en dag kom sprintende forbi, så har de nærmest slet ikke mærket noget til de mange hunde.

– Vi sad ved receptionen en aften, hvor hoppepuden blev lukket ned og alle børnene forsvandt. Så sad vi der tilbage, og der var bare helt stille og roligt.

Stille og roligt er – utroligt nok – to ord, der sagtens kan sættes på Nordskovens Strand Camping på en dag med 300 firbenede logerende.

Helle Sinclair og newfoundlænder-hunden Jytte er på tour hver sommer. Foto: Sarah Thun Kristensen

 

Hundeejerne er som familie

I skyggen fra et stort træ står Helle Sinclair med børsten i hånden. På bordet foran hende slapper Jytte af og nyder behandlingen. Hun er en flot og velfriseret Newfoundlænder, og i denne weekend sover hun bag i familiens bil sammen med sin ejer.

Der bliver hverken gøet eller hoppet rundt, selvom der er flere andre hunde i nærheden. Der bliver allerhøjest savlet lidt. Jytte er nemlig vant til at være sammen med mange hunde - både derhjemme og på udstillingerne, som hun hyppigt deltager i.

– Vi har ikke nogen børn, så for os er det en livsstil at have hunde, fortæller Helle Sinclair.

Over sommeren har hun og hendes mand været afsted på flere udstillinger med Jytte, og så plejer de at have familiens pensionerede udstillingshunde med i campingvognen. Denne gang er hun dog alene afsted i bilen.

– Vi elsker bare det sociale i det. Det er lidt som en familie, når man deltager i de her store udstillinger.

Men i år har der været færre tilmeldte i kategorien, end der plejer at være. Helle Sinclair gætter på, at også hundeejerne er blevet ramt på økonomien, for det er ikke nogen billig hobby at have en bedste ven, der kræver masser af pleje, skal transporteres rundt og så skal der endda betales tilmeldingsgebyr til diverse udstillinger.

– Der er jo mange ting i hverdagen, man ikke kan undvære, men en hund er jo en stor og meget konkret udgift, som man godt kan leve uden, så i mange tilfælde er det nok den, man må skille sig af med, når økonomien ikke hænger sammen, siger hun.

Jeanette Lindblad har tre generationer af vippet-hunde med. De slapper af foran det indhegnede fortelt. Foto: Sarah Thun Kristensen

 

Største udstilling på Bornholm

Jette Nielsen er afdelingsleder for udstillingsafdelingen hos Danmarks Kennel Klub, og hun genkender billedet af, at der er et fald i deltagelsen ved de danske hundeudstillinger. Det gælder dog ikke årets jubilæumsudstilling på Bornholm.

– Der er omkring 6.600 hunde tilmeldt til alle tre dage, og det er det største antal, vi nogensinde har haft på Bornholm, fortæller hun.

Hundeudstillingen finder sted på Stadion Nord i Rønne både fredag, lørdag og søndag.DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 09-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Lørdag eftermiddag - søndag morgen: Kulden har sluppet sit tag, og søndag morgen er der rigtig gode elpriser til dem, der kan flytte deres forbrug. Mellem 00 og 05 svinger priserne mellem 1,67 og 1,59 kr./kWh alt inkl.  Opdateret 13.10 Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning