– Flere forældre har fortalt, at deres børn er blevet mere madmodige og smager på flere ting hjemme, efter de er begyndt i Børnenes Madklub, fortæller Pia Lykke Schäfer.
Udfoldelser fortsætter derhjemme
Hver gang laver børnene og de frivillige to retter, så i løbet af sæsonen kommer de igennem et bredt udvalg af forretter, hovedretter og desserter, og der er tid og blads til grin og sjov, mens der bliver skrællet kartofler, lavet supper og bagt kage. Alle opskrifterne bliver samlet i en mappe, så børnene kan fortsætte deres kulinariske udfoldelser derhjemme.
Børnenes Madklub foregår i Foreningshuset Vestermarie Skole, men fællesskabet rækker også udenfor Bornholm. I maj sidste år tog klubben nemlig til Snejbjerg ved Herning, for at deltage i en børnefestival, hvor 600 børn fra KFUM og KFUK-foreninger fra hele landet var sammen om underholdning, musik, leg, spil og alt mulig andet.
– At være en del af et stort fællesskab i trygge rammer og med kendte voksne omkring sig var noget, børnene så frem til og stadig snakker om. Nu dyrkes det nære fællesskab omkring maden, og de hjælper hinanden med at lave den og med at tage opvasken bagefter, fortæller Pia Lykke Schäfer.