Katte bliver skudt og forgiftet på vej i Rønne

Katte bliver skudt og forgiftet på vej i Rønne
På Harbovej i Rønne er flere katte døde de seneste uger på mistænkelig vis. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | RØNE | ABONNENT | 29. OKT 2022 • 05:30
Jesper Gynther
Journalist
NYHED | RØNE | ABONNENT
29. OKT 2022 • 05:30

De seneste uger har adskillige katte på Harbovej i Rønne lidt en frygtelig død efter formentlig at have indtaget rottegift. Det sker blot et år efter, at flere katte blev skudt på samme vej. Tre af de døde katte tilhørte Anne Kristensen, som nu har meldt sagen til politiet.

 

Anne Kristensen oplever lige nu, hvad der er en katteejers værste mareridt. På kort tid er tre af hendes katte døde, og hvad værre er, formoder hun, at de alle er blevet forgiftet med rottegift.

– Vi har to katte tilbage nu, og mine piger er rigtig bange for, at de også ryger, siger Anne Kristensen.

De uhyggelige hændelser begyndte en aften for tre uger siden, da katten Selia kom hjem og var helt rundtosset og forvirret. Den haltede på bagpartiet, og derfor troede hun i første omgang, at den var blevet ramt af en bil.

– Det ligner lidt en fuld kat, men til sidst ser det værre og værre ud, fortæller Anne Kristensen.

Selia var næsten død, inden den kom til dyrlægen dagen efter. Her fik den en sprøjte, så den kunne få lov at dø uden smerter. Siden er også kattene Simba og Lui døde på præcis samme måde.

– Mange siger, at det jo bare er katte, men det er jo vores kæledyr, og det har ikke været sjovt at se dem lide en frygtelig død, siger Anne Kristensen og fortæller, at hun har hørt fra fire andre beboere på vejen, at de også for nylig har mistet en kat på lignende facon.

 

Senest døde Lui i onsdags efter formentlig at være blevet forgiftet med rottegift. Hankatten blev også forsøgt myrdet sidste år, hvor den blev ramt af hagl fra et gevær. Privatfoto

 

Meldt sagen til politiet

Dødsfaldene sker blot et år efter, at der blev skudt efter to af Anne Kristensens katte. Både Lui og Simba blev ramt af hagl fra et gevær, men overlevede efter at være blevet opereret af en dyrlæge.

Hun mener, at nogen dengang forsøgte bevidst at slå hendes katte ihjel, og det mener hun også er tilfældet nu. Ingen af dyrene er blevet obduceret, men Anne Kristensen har en mistanke om, at de er blevet forgiftet med rottegift, og derfor har hun meldt sagen til politiet.

Bornholms Politi bekræfter over for Tidende at have modtaget en anmeldelse omkring, at katte skulle været døde på mistænkelig vis på Harbovej i Rønne. Ifølge kommunikationsmedarbejder Karoline Keller er de første efterforskningsskridt gået i gang, men derudover kan hun ikke fortælle mere.

Dyrlægegården i Rønne fortæller til Tidende, at der på det seneste er kommet katte ind, som man har måttet aflive, men da ingen af kattene er blevet obduceret, kan det ikke bevises, at de er blevet forgiftet.

Anne Kristensen har fortalt sin historie på facebook, og hendes opslag er i skrivende stund blevet delt hele 164 gange. Hun håber på den måde at kunne advare beboerne på Harbovej om at passe ekstra godt på deres katte.

– Vi er selv rimelig bange nu, og vi prøver så vidt muligt at holde vores katte indenfor, når det er mørkt. Men det er næsten dyrplageri at holde dem inde hele tiden, når de er vant til at være ude, siger Anne Kristensen, som håber, at kattedrabene snart slutter.

 

 

Andre kattemord i Rønne

Det er ikke første gang, at der er katte, som er døde på mistænkelig vis i Rønne. Tilbage i 2016 skrev Tidende om fire familier fra Rønnes nordlige bydel omkring Blykobbevej, Sandflugtsvej, Nordskovvej og Tjørnevej, som gennem mange år havde oplevet, at deres katte var forsvundet i hobetal op i den blå luft. Blandt andet fortalte Lone Rasmussen fra Blykobbevej, at hun i de 28 år, hun havde boet på vejen, havde mistet hele 12 katte. En af dem blev kørt ihjel, mens hun aldrig havde set eller hørt noget til de andre 11.

I foråret 2019 skrev Tidende, at flere familier i Rønne havde mistet deres katte. Det viste sig senere, at kattene var blevet kidnappet af en på det tidspunkt 50 år gammel rønnebo. Han havde indfanget i alt syv katte i en mårfælde i sin baggård i Rønne og havde så sluppet dem løs på den anden side af Almindingen. I maj 2020 blev han idømt en bøde på 10.000 kroner af Retten på Bornholm for uansvarlig behandling af katte.

 DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 03-12-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Søndag eftermiddag - mandag morgen: Søndag nat nærmer vi os igen 2 kr./kWh. Priserne svinger lige omkring eller under 2,20 kr./kWh alt inkl. Det er mellem 00 og 06, at du kan hente en ekstra besparelse. Opdateret søndag 13.02. Næste opdatering 00.14.

Bornholms energi og forsyning