Hjælp til udsatte familier får stor pengeindsprøjtning

Hjælp til udsatte familier får stor pengeindsprøjtning
Hver tredje søndag mødes cirka 50 mennesker i Familienetværket Rønne, som netop har modtaget 200.000 kroner fra Socialstyrelsen. Blå Kors og Rønne Vineyard står bag netværket. Foto: Jens Peter Engedal
NOTITS | ABONNENT | 24. NOV 2022 • 07:50
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | ABONNENT
24. NOV 2022 • 07:50

Blå Kors og frikirken Rønne Vineyards netværk for udsatte familier har modtaget 200.000 kroner fra Socialstyrelsens pulje til støtte af frivilligt socialt arbejde. Netværket mødes hver tredje uge.

 

En bevilling på 200.000 kroner gør det muligt for Familienetværket Rønne at fortsætte og udvikle arbejdet blandt udsatte familier i lokalområdet. Pengene kommer fra Socialstyrelsens pulje til støtte af frivilligt socialt arbejde. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Bag Familienetværket Rønne står den kristne hjælpeorganisation Blå Kors og frikirken Rønne Vineyard. I netværket kommer familier og enlige, der af den ene eller anden årsag er pressede i hverdagen. Det kan være sygdom, økonomi, misbrugsproblemer, ensomhed eller noget helt andet, men alle har de behov for at være en del af et fællesskab. Netværket drives primært at frivillige medarbejdere, og derfor kommer støtten til at gøre en stor forskel.

– Det er en kæmpestor glæde i den her udfordrende tid, at vores familienetværk har fået støtte et år frem. Vi har lige taget imod ansøgninger til Børnenes Julehjælp – Bornholm 2022, og vi kan klart se, at udsatte familier er særligt pressede i år. Derfor er der virkelig brug for den her indsats med et hjertevarmt netværk hen over året og ikke kun til jul, siger leder Kasper Thorskov fra Familienetværket Rønne i pressemeddelelsen.

I netværket er der fokus på det gode fællesskab med plads til alle og mulighed for at snakke, blive hørt og få hjælp til hverdagens udfordringer.

– I familienetværket deler vi liv med hinanden og hjælper hinanden. Nogle gange giver vi også praktisk hjælp, hvis der er et særligt behov for det. Men ellers er det i høj grad bare det at være en del af et fællesskab, hvor man bliver set og hørt og føler sig forstået og værdsat, der måske gør den største forskel, siger Kasper Thorskov.

Familienetværket mødes hver tredje søndag i Rønne Vineyards baghus i Store Torvegade. Der er gratis at komme i netværket, og der er altid fællesspisning og aktiviteter. Der kommer omkring 50 deltagere hver gang.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?