Flere end 100 har allerede søgt hjælp til julen

Flere end 100 har allerede søgt hjælp til julen
Arkivfoto: Kristoffer Gravgaard
NYHED | 18. NOV 2022 • 10:30
NYHED
18. NOV 2022 • 10:30

Organisationen er kun halvvejs i ansøgningsrunden, men der er allerede rift om julehjælpen, som også de forventer vil slå en trist rekord.


Dansk Folkehjælp er landets største udbyder af julehjælp, og de åbnede den 1. november for ansøgningsportalen, hvor fattige og udsatte børnefamilier kan søge om hjælp til at komme igennem højtiden.

Godt halvvejs i ansøgningsrunden har 106 familier allerede søgt Julehjælp på Bornholms, skriver de i en pressemeddelelse.

– Nu er vi godt halvvejs i ansøgningsrunden, og vi nærmer os med faretruende skridt sidste års totale ansøgertal - samtidig er vi reelt bekymret for, at krisen giver færre danskere økonomisk råderum til at donere penge. Så vi ser formentlig ind i en trist virkelighed, hvor flere børnefamilier vil søge om hjælp til jul - men hvor færre kan donere, udtaler konstitueret generalsekretær, Peder Thorning i pressemeddelelsen.

Derfor frygter organisationen, at de må afvise rekordmange børnefamilier til jul. Sidste år søgte mere end 16.800 familier fra hele landet julehjælp – heraf 115 familier fra Bornholm.

– Hos Dansk Folkehjælp har vi de seneste år oplevet et øget ansøgerpres på tværs af vores forskellige hjælpeindsatser - særligt på julehjælp og feriehjælp. Der er ingen tvivl om, at stigningen skyldes den alvorlige økonomiske krise, som har ramt landets fattigste ekstra hårdt.

Hjælpepakken fra Dansk Folkehjælp består af en købmandskurv eller et gavekort til Ream 1000 samt et gavekort til køb af julegaver til børnene.

For at kunne modtage julehjælp skal man være enlig forsørger på overførselsindkomst.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?