Flaskepost fra Nexø endte i Kaliningrad

Flaskepost fra Nexø endte i Kaliningrad
Carina Hjorth med sine to drenge, Milo og Eliaz. Privatfoto
NYHED | ABONNENT | 10. SEP 2023 • 05:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | ABONNENT
10. SEP 2023 • 05:30

Børnefamilie fra Nexø fik en overraskende besked.

En børnefamilie fra Nexø smed fredag den 4. august en flaskepost i vandet på en sejltur mellem Nexø og Balka. Den 2. september fik de en mail om, at flasken med deres brev var fundet i Kaliningrad.

– Jeg havde sagt til Milo og Eliaz, at de ikke skulle regne med, at flasken ville blive fundet. Så vi blev meget overraskede, da vi fik henvendelsen efter kun en måned, siger Carina Hjorth, mor til de to drenge.

Hun har delt oplevelsen på Facebook, og i Kaliningrad har finderen også delt historien på sociale medier, hvilket affødte en henvendelse fra et nyhedsmedie i Kaliningrad.

– De ville have mig til at sende en video, men jeg har taget nogle billeder, som jeg har delt med dem, fortæller Carina Hjorth.

Positiv respons fra Rusland

– Vi er virkelig overraskede over den positive respons, vi har fået fra Rusland. Vi har modtaget en del mails fra forskellige mennesker i Rusland. De skriver blandt andet, at ”det er fantastisk, og hvor er vi heldige. Hils drengene”. Det er meget positive beskeder, siger Carina Hjorth.

Familien fra Nexø fik inspirationen, da de i sommer var i Skagen og købte en glasflaske beregnet til flaskepost. Den blev dog smadret ved et uheld, så flaskeposten blev i stedet en almindelig vinflaske.

Historien har også herhjemme vakt en del opsigt på Facebook med masser af opmuntrende kommentarer.

Et par stykker har betvivlet, at det kan lade sig gøre for en flaskepost at nå så langt på en måned.

Kaliningrad ligger cirka 360 kilometer (mod øst) fra Bornholm. Kaliningrad ligger som en russisk enklave mellem Polen og Litauen og har omkring en million indbyggere.

På Københavns Universitets hjemmeside skriver man om en hændelse, hvor en flaskepost har drevet 18.000 kilometer på to år fra Kap Horn til New Zealand. Det er ikke usandsynligt vurderer en forsker i den sag.

Har beviser

Carina Hjorth kan til tvivlerne blot sige, at hun har modtaget beviset fra Kaliningrad med et billede af kvinden, der fandt flasken, og et billede af drengenes brev. De billeder kan også ses på Facebook.

– Mine drenge er virkelig glade for at opleve det her, og vi vil bestemt prøve lykken igen en anden gang. Vi har talt om, at vi næste gang måske skal sejle til Sandvig og smide en flaskepost ud deroppe, siger Carina Hjorth.

Drengenes brev

Milo (4) og Eliaz (10) skrev med deres mors hjælp (på engelsk):

”Hej til finderen af denne flaskepost.

Vi har sendt denne besked fra Bornholm/Danmark. Vi er to drenge på 4 og 10 år, og vi håber at få et svar fra finderen af flaskeposten. Du er meget velkommen til at sende os en mail”.

Og så følger mailadressen og venlig hilsen fra Milo og Eliaz.

 

Carina Hjorth med sine to drenge, Milo og Eliaz. Privatfoto