Virksomhed etablerer sig fast og med flere tilbud

Virksomhed etablerer sig fast og med flere tilbud
Benjamin Klint, Christian Lund, Anne Adelgaard og Troels Lund fra Dekra i Hasle, hvor man havde åbent hus for at fortælle om de mange kursusmuligheder, virksomheden byder på. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | HASLE | ABONNENT | 11. NOV 2021 • 15:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | HASLE | ABONNENT
11. NOV 2021 • 15:30

Virksomheden har hidtil udbudt transportuddannelser, men vil nu også tilbyde kurser inden for handel, kontor og ledelse.


Bilsalg og autoværksted, et forsøg på at etablere en flyfabrik, brandstation, forsyningsvirksomhed og fibernet.

Erhvervsejendommen Svalhøjvej 13 ved Hasles sydlige rundkørsel har rummet meget forskelligt. Nu føjes et nyt kapitel til, idet uddannelsesvirksomheden Dekra har åbnet en ny, permanent afdeling på Bornholm.

Dekra havde tidligere på ugen inviteret til åbent hus for at fortælle bornholmerne om de muligheder, man kan byde på. Dekra er tidligere kommet til Bornholm med sine kurser på transportområdet, og man lejede sig ind hos AOF på Snorrebakken i Knudsker.

– Nu hvor vi har de permanente lokaler, er vi altid sikre på, at vi har optimale rammer for undervisningen. Vi har tidligere skullet finde lokaler fra gang til gang. Vi håber at kunne holde flere kurser. Nu har vi fleksibiliteten til at gøre det, hvis behovet er der, siger kommerciel direktør, Troels Lund.

På transportområdet tilbyder Dekra kørekort og kurser inden for blandt andet lastbil, bus, taxi, varebil, gaffeltruck, EU-efteruddannelse, sygetransport, kraner og kørelæreruddannelse.

– I forhold til transportkunderne ser vi en glæde over, at vi nu kan tilbyde et større udvalg af kurser. Der har vi tidligere været begrænset af, at vi kun kom herover to gange om året, siger Troels Lund.

Kurser efter behov

Dekra vil som noget også tilbyde bornholmske virksomheder kurser inden handel, kontor og ledelse – ligesom man gør det i hovedstadsområdet.

– Det kan være kurser i ledelse, kundeservice, konflikthåndtering, eller hvad det måtte være, man har ønske om. Vi kan sætte et kursus sammen efter de behov, virksomhederne har, og på grund af statens støtte via AMU-systemet har virksomhederne gode muligheder for at give sine medarbejdere en opkvalificering, som ikke koster alverden, fremhæver Troels Lund.

Dekra i Hasle vil ikke have åbent i dagligdagen, men Troels Lund håber, at interessen bliver så stor, at der vil være kursusaktiviteter en stor del af året.